nike-bat-le-consensus-mais-decoit-avec-ses-marges
94,84$
  • 1,45$
  • 1,55%

Nike ha presentat aquest dimecres els resultats per al tercer trimestre del seu any fiscal 2023, i en l'acumulat dels primers nous mesos de l'exercici ha registrat un benefici net de 4.039 milions de dòlars, xifra que suposa un descens del 12% des dels guanys de 4.607 milions registrades durant el mateix període del curs passat. Els inversors no han acollit amb optimisme aquestes xifres, i els títols de la companyia cauen a prop d'un 2% a la sessió de Wall Street.

Els ingressos durant el període han crescut un 11%, fins als 38.392 milions, malgrat la caiguda de la facturació procedent de la Xina, que ha baixat un 9%, fins als 5.438 milions. A la resta d'àrees geogràfiques, la companyia ha registrat augments dels seus ingressos, que van des del 9% a Europa, Orient Mitjà i Àfrica fins al 23% a Amèrica del Nord, passant per l'11% d'Àsia Pacífic i Amèrica Llatina.

"La distinció de la marca Nike i l'execució sòlida continuen creant separació al mercat. Hem fet un gran progrés en l'inventari a mesura que posicionem Nike per a un creixement més sostenible i rendible", ha destacat Matthew Friend, vicepresident executiu i director financer de la companyia.

Els inventaris de Nike van ser de 8.900 milions, un 16% més en comparació amb el mateix període de l'any anterior, "impulsat principalment per majors costos d'insums de productes i costos de noli elevats".

Pel que fa al tercer trimestre, els beneficis van ser de 1.240 milions de dòlars, xifra que representa una caiguda de l'11% respecte a la xifra de l'any passat, mentre que els ingressos es van situar als 12.390 milions, amb un increment del 14% impulsat per la facturació més gran a Amèrica del Nord, que va créixer un 27%.

Durant els tres mesos Nike va aconseguir incrementar les vendes a la Xina, malgrat la caiguda en l'acumulat dels 9 mesos, amb un creixement de l'1% "després del canvi en les polítiques de Covid-19 del país".

"Els sòlids resultats de Nike al tercer trimestre ofereixen una prova contínua de l'èxit de la nostra estratègia d''acceleració directa del consumidor'", ha subratllat John Donahoe, president i director executiu de Nike.

contador