trump-estime-qu-une-audition-par-mueller-pourrait-etre-un-piege
38.465,23
  • -
  • -

Wall Street registra suaus compres a l'espera dels resultats de les eleccions de meitat de mandat als EUA, que mostrarà els suports que republicans i demòcrates tindran per controlar la Cambra de Representants i el Senat.

Els pronòstics indiquen que els demòcrates es faran amb el control de la Cambra de Representants i que el Partit Republicà mantindrà el control del Senat. Un resultat que, segons els experts, podria ser vist com a positiu pel mercat.

Si els republicans s'acaben fent amb la majoria a les dues cambres, podrien tenir lloc pujades a Wall Street a curt termini davant la perspectiva que hi hagi noves retallades d'impostos. No obstant això, en el cas oposat, els parquets podrien registrar caigudes en generar-se una inestabilitat a causa que els demòcrates buscaran revertir diverses de les polítiques ja aprovades per l'Administració Trump per impulsar l'economia.

Les primeres informacions apunten a una alta participació, en uns comicis on la immigració s'ha convertit en un dels temes estrella de la campanya.

A l'apartat de dades macroeconòmiques, s'ha publicat l'índex Redbook de vendes al detall, que ha mostrat una pujada del 0,1% el novembre i del 6,1% en taxa interanual. Aquest índex representa més del 80% de la sèrie de vendes al detall recollides i publicades pel Departament de Comerç nord-americà. A més, també es publicarà l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral del mes de setembre.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cedeix terreny després de les exempcions dels EUA a 8 països de les seves sancions a l'Iran. El barril West Texas cau un 0,24% fins als 62,95 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,12% respecte al dòlar, fins als 1,1397 bitllets verds.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

"Tot i la caiguda, superior al 10%, des dels màxims històrics que es van assolir el setembre es pot dir que, de moment, no s'observa cap deteriorament important a mitjà i llarg termini", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Una altra cosa molt diferent serà si després del rebot actual es perforen els mínims anuals que es van marcar el febrer als 2.529 punts de l'S&P 500. O el que és el mateix, mentre no es perforin els mínims anuals no té sentit parlar del final del cicle alcista a Wall Street, ja que no hi ha confirmació del preu".

ÀSIA TANCA MIXT I EUROPA ES TENYEIX DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb caigudes en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 -0,84%, CAC 40 -0,26%, DAX 30 -0,20%, FTSE 100 -0,49% i PSI 20 -0, 72%). En el cas del selectiu espanyol, el nerviosisme dels bancs a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem llasta l’IBEX.

A Àsia, els parquets han tancat amb signe mixt. El Nikkei ha avançat un 1,14% al tancament, impulsat per les empreses de béns de consum i farmacèutiques. Caigudes també en les borses xineses amb el compost de Shenzhen que ha tancat amb un declivi del 0,36%, mentre el compost de Xangai ho ha fet un 0,23%, després de trencar una ratxa guanyadora de quatre dies aquest dilluns.

El Kospi SEU de Corea del Sud (+0,61%) ha pujat lleugerament, encara que Samsung ha arribat a caure més d'un 1%, tot i que retalla les seves pèrdues al tancament. El Taiex de Taiwan s'ha deixat un 0,66%, Tailàndia ha avançat un 0,56%, mentre els mercats a Singapur i Malàisia s’han romàs tancats per un firat. Al Pacífic, l’ASX200 puja gairebé un 1% i l’NZX50 de Nova Zelanda cau un 0,43%.

Noticias relacionadas

contador