bandera eeuu usa america
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes molt moderades tot i la publicació del PIB nord-americà del primer trimestre, que s'ha situat molt per sobre del que s'esperava i ha sorprès els analistes per la seva fortalesa. La Borsa de Nova York descompta també una nova jornada de resultats empresarials, amb Amazon i Intel com a principals protagonistes.

Amazon, el gegant del comerç electrònic, repunta un 1% després de duplicar el seu benefici trimestral i presentar ingressos en línia amb les previsions. En negatiu, Intel es desploma un 7% després que el fabricant de xips s'anticipés ahir a la nit febles previsions per al segon trimestre.

Aquest divendres, les petrolieres Chevron i Exxon Mobil són les principals protagonistes al capítol de resultats. Exxon cau a prop del 3% després de decebre amb el seu benefici del primer trimestre, mentre Chevron avança un 0,5% després de publicar les seves xifres.

D'altra banda, és notícia Uber, que espera sortir a borsa valorada entre 80.000 i 90.000 milions de dòlars. L'empresa tecnològica especialitzada en vehicles de transport amb conductor ha confirmat que el preu del seu debut oscil·larà entre 44 i 55 dòlars per acció.

PIB DEL PRIMER TRIMESTRE

El producte interior brut (PIB) dels Estats Units va experimentar un creixement anualitzat del 3,2% durant el primer trimestre, molt per sobre del 2,2% registrat durant el quart trimestre i del 2,1% anticipat pel consens, segons la primera estimació de la dada publicada per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Govern (BEA, per les sigles en anglès).

La balança comercial va ser la variable que més va aportar al creixement del PIB en el primer trimestre, després que augmentessin un 3,7% les exportacions i descendissin en el mateix percentatge les exportacions. Per la seva banda, el creixement de la despesa dels consumidors va baixar fins a l'1,2%, després que durant el quart trimestre augmentés un 2,5%.

VISIÓ DE MERCAT

Tant el Nasdaq com l'S&P 500 van marcar aquest dimarts nous rècords històrics en preus de tancament. El Nasdaq acumula una revaloració del 22% aquest any, mentre l'S&P avança un 17%. El Dow Jones, una mica més endarrerit, puja un 14% el 2019 i cotitza a un 1% del seu anterior rècord.

El estrateg en cap de renda variable de Morgan Stanley, Michel Wilson, s'ha mostrat sorprès pels nous màxims assolits pel Nasdaq i l'S&P 500. "No pensava veure nous rècords l'abril. Probablement ens dirigim cap als 3.000 punts duranrt les dues pròximes setmanes", ha comentat en declaracions a la CNBC.

Wilson, que s'havia mostrat pessimista amb el mercat després d'anticipar amb encert la correcció de finals d'any, ha hagut de reconèixer que "el mercat m'està dient que m'equivoco perquè l'amplitud està millorant", encara que també ha mantingut la seva previsió que les expectatives del mercat sobre els beneficis empresarials són massa elevades.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins als 64,31 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,17%, fins a 1,1152 dòlars. A més, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys cau fins al 2,51%, mentre que la del bo a 2 anys baixa al 2,29% i la del bo a tres mesos al 2,41%.

Noticias relacionadas

contador