wall-street-finit-en-hausse
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra pèrdues moderades del 0,3% després de les reticències xineses a segellar un acord parcial amb Washington. Després que Donald Trump llancés les campanes al vol divendres passat, el gegant asiàtic demana ara una altra ronda de negociacions abans d'estampar la seva signatura al pacte, segons fonts citades per la premsa nord-americana.

La Xina encara no està disposada a estampar la seva signatura a l'acord parcial amb els EUA. Segons les últimes informacions recollides per CNBC, el viceprimer ministre xinès Liu He liderarà una delegació a principis de novembre per polir els últims serrells del pacte. I després faltarà el 'sí' de Xi Jinping.

Trump va llançar les campanes al vol divendres passat. El president dels EUA va assegurar que l'important de l'acord amb la Xina ja estava fet. Però funcionaris dels dos països van matisar més tard que encara quedava feina per davant. Això si, en tot moment es va parlar d'una treva temporal, no d'un acord total i definitiu.

ESTRATÈGIA

Els analistes de Bank of America Merrill Lynch anticipen el final del mercat alcista de Wall Street, que va començar quan l'S&P 500 va marcar un sòl als 666 punts el març de 2009.

Segons els experts del banc nord-americà, el principal indicador mundial tocarà un sostre als 3.333 punts el proper any, i més concretament el març de 2020. Posteriorment, començarà un mercat baixista que implicarà una gran correcció per a la renda variable nord-americana, segons les previsions que manegen.

En la seva opinió, ens trobem a l'última etapa del mercat alcista que va començar el 2009, i que estarà caracteritzada per "un contagi irracional" que provocarà un últim tram de pujada a les borses mundials.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 2,2%, fins als 53,37 dòlars, a causa de la cautela que impera al mercat sobre aquest possible acord entre els EUA i la Xina.

A més, l'euro es deprecia un 0,17%, fins als 1,1021 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,73%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,59% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,66%.

Noticias relacionadas

contador