wall street portada inversor mal
38.487,09
  • -
  • -

Wall Street registra suaus caigudes després dels rècords històrics marcats per la mínima aquest dimecres a l'S&P 500 i el Nasdaq. L'optimisme inversor va sobreviure aquest dimarts el discurs de Donald Trump, però aquest dimecres es torna lleuger en pessimisme a l'espera de Jerome Powell, president de la Fed, que compareix al Congrés per parlar sobre l'economia nord-americana.

Serà la primera intervenció del banquer central des que va baixar els tipus a l'octubre per tercera vegada el 2019. Els inversors esperen que reiteri el seu missatge que la Fed es prendrà una pausa a l'hora de seguir baixant els interessos, mentre analitza l'efecte de les seves últimes mesures i espera novetats sobre la guerra comercial.

Sobre el conflicte aranzelari entre la Xina i els EUA, el WSJ publica que Washington dubta entre dues possibilitats: eliminar tots els aranzels imposats fins al moment a la Xina o només cancel·lar els que entraran en vigor el proper 15 de desembre.

Aquestes informacions arriben després que Trump assegurés dimarts que "l'acord és a prop, però no està tancat". El dirigent va afegir que la Xina "ha enganyat" els anteriors presidents nord-americans, però que no farà el mateix amb ell.

A més, aquest dimecres comencen les audiències públiques del seu impeachment. Aquest procediment busca determinar si ha de ser sotmès a judici polític per abusar del seu càrrec quan va demanar al president d'Ucraïna que investigués el fill de Joe Biden, candidat demòcrata a la Casa Blanca, a canvi d'ajuda militar.

ECONOMIA I EMPRESES

A nivell econòmic, s'han publicat les dades d'inflació als EUA d'octubre. L'IPC general ha repuntat un 0,5%, fins a l'1,8% interanual, lleugerament per sobre del 0,3% i 1,7% anticipat pel consens. I l'IPC subjacent, que exclou l'alimentació i l'energia, ha pujat un 0,2%, fins al 2,3% interanual, en línia amb el pronòstic.

A l'escena empresarial, Google és notícia perquè començarà a oferir comptes bancaris a partir del 2020 en aliança amb Citigroup i l'entitat Stanford Federal Credit Union. A més, Nike ha confirmat que suspendrà la venda directa dels seus productes a la plataforma en línia d'Amazon.

HI HAURÀ RAL·LI DE NADAL

JP Morgan (JPM) i Morgan Stanley (MS), dos dels principals bancs d'inversió del món, són optimistes amb el comportament de la renda variable mundial fins a final d'any. Malgrat que discrepen sobre el rumb de les borses a partir de l'any que ve (JPM és més positiu i MS més cautelós), ambdues entitats preveuen un 'ral·li de Nadal' per als mercats.

La previsió de JPM de més guanys a les borses es basa en el fet que la rotació cap a accions de valor "encara té cames", de manera que els inversors "no podran ignorar-la i, en conseqüència, hauran de participar-hi".

Des d'MS, també esperen un ral·li de Nadal, però són més cauts. "Seguim sent defensius, ja que esperem pressió sobre els resultats empresarials, però reconeixem els vents de cua de la liquiditat i la dinàmica de cap d'any", assenyalen. "Des de principis de setembre, el focus principal dels inversors i el nostre treball segueix sent què posseir i no quant", afegeixen.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins als 56,91 dòlars, a l'espera de novetats sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA. A més, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,1010 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys cau fins a l'1,87% i la del bo a 2 anys cedeix fins a l'1,63%.

Noticias relacionadas

contador