tesla-recule-en-bourse-apres-la-volte-face-d-elon-musk
149,93$
  • -5,52$
  • -3,55%

Elon Musk vol que el sol mai es posi en l'imperi de Tesla. L'excèntric multimilionari ha anunciat l'obertura d'una nova gigafactoria (després de la de la Xina) a Alemanya, concretament, a Berlín. Hi produirà en massa a partir de 2021 el seu Tesla 3 i, més tard, el seu Tesla Y. Ull, que la ciutat alemanya era el pla B i és que la primera opció era el Regne Unit que Musk ha descartat finalment per les incerteses que presenta el Brexit.

La de Berlín serà, després de la gigafactoria xinesa, la quarta de la fabricant de cotxes elèctrics al costat de la de Reno i Buffalo, totes dues situades en sòl nord-americà.

Quant costa aixecar una d'aquestes gigafactorias? La factura de la qual planegen obrir a Xangai ascendeix als 2.000 milions de dòlars. A finals de novembre, Tesla espera ja iniciar-hi la producció. El seu objectiu és fabricar 1.000 cotxes a la setmana.

Alguna cosa passa a Tesla. Una cosa bona. Els de Musk acumulen una pujada de més del 90% des de juny i estan cada vegada més a prop dels seus màxims històrics. L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, reconeix que "assistirem a correccions puntuals perquè res puja pels segles dels segles" però les sensacions "conviden clarament a l'optimisme".

Rodríguez continua subratllant que "l'acció casi no vol caure i si el títol es posa a pujar tot és possible, fins i tot els màxims històrics assolits ae setembre de 2017".

Noticias relacionadas

contador