ep el presidente de estados unidos donald trump se dirige a sus simpatizantes en el sharon l morris
Joe Burbank/TNS via ZUMA Wire/dp / DPA

La Cambra de Representants dels Estats Units obrirà aquest dimecres les audiències públiques televisades per determinar si el president Donald Trump ha de ser sotmès a judici polític per abusar del seu càrrec per obtenir beneficis.

Per quarta vegada en la història del país, i amb el vot de la majoria demòcrata, la Cambra va aprovar el mes passat l'inici d'una investigació de judici polític contra Trump, i així va donar continuïtat a un procés que fins llavors s'havia fet a porta tancada.

Una vegada que es completi la investigació, la Cambra de Representants votarà si presenta càrrecs de judici polític contra Trump, per a això es necessita només una majoria simple.

Si la Cambra aprova l'impeachment, el tema passarà al Senat, on es realitzarà el judici polític pròpiament dit, potser a principis de 2020. Allà es requereix majoria de dos terços per destituir Trump.

El mandatari republicà busca la seva reelecció l'any vinent. Els demòcrates, encapçalats pel president de la Cambra de Representants, Adam Schiff, esperen que la gent es torni en contra seu després de demanar ajuda a Ucraïna amb la investigació de Biden i el seu fill Hunter sobre els negocis en aquest país. Els republicans argumenten que no hi va haver un quid pro quo explícit i, encara que hi hagués, que no és un delicte impugnable.

Al final, tot i que s'espera que la Cambra de Representants voti a favor del judici polític, les possibilitats que el Senat controlat pels republicans estigui d'acord són remotes.

Diversos funcionaris del Govern ja han testificat davant el Congrés a porta tancada, i les seves revelacions apunten que la Casa Blanca va actuar amb traïdoria per perjudicar Biden, el demòcrata amb més opcions d'optar a la presidència el 2020.

Noticias relacionadas

contador