nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street rebota lleugerament a prop de l'1% després de les pèrdues de les dues últimes jornades, que han enviat els índexs novaiorquesos a nous mínims anuals. La preocupació del mercat sobre una forta desacceleració econòmica, en un escenari d'alta inflació i sense el suport de la Reserva Federal (Fed), ha fet que les mans fortes redueixin de manera important la seva exposició a la renda variable.

  • 38.239,66
  • -

El Dow Jones, que és l'índex nord- americà menys castigat des del començament d'any (encara que cau més del 15% des de màxims), ha perdut el suport dels 31.798 punts. César Nuez, analista de Bolsamanía, anticipa com a escenari més probable un nou tram baixista fins als 30.000 punts.

"El primer nivell de resistència ara és als 32.689 punts. Només amb la superació d'aquest nivell de preus veuríem una millora del seu complicat aspecte tècnic", conclou Nuez.

Per la seva banda, l'S&P 500 va marcar un nou mínim anual en preus de tancament als 3.900 punts, tot i que encara es manté lleugerament per sota del suport dels 3.800 punts, que coincideix amb un ajustament del 38% de Fibonacci de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia (març del 2020) fins als màxims històrics de principis d'any. A més, el seu mínim anual intradia es troba als 3.859, per la qual cosa es troba en plena zona de suport.

GUERRA I XINA

Pel que fa a la guerra d'Ucraïna, el Congrés dels EUA ha aprovat un programa d'ajuda a Ucraïna valorat en 40.000 milions de dòlars, cosa que indica que s'espera un conflicte de llarga durada. A la mateixa línia, el G7 ha compromès finançament per valor de 19.000 milions de dòlars a curt termini.

A la Xina, el Banc Popular ha reduït el tipus d'interès de referència a 5 anys fins al 4,45% des del 4,60% anterior i ha mantingut la referència a 1 any al 3,70%. Amb aquest moviment intenta reactivar la seva economia, afectada pels confinaments massius per frenar la Covid-19, i particularment el sector immobiliari.

LA FED SEGUIRÀ ENDAVANT

Pel que fa a la Fed, la presidenta de la Reserva Federal de Kansas City, Esther George, ha assenyalat que la "dura setmana als mercats de valors" no ha estat sorprenent, ja que reflecteix en part l'enduriment de la política del banc central, i ha avisat que aquesta circumstància no altera el suport a les pujades de mig punt dels tipus d'interès per refredar la inflació.

Deutsche Bank preveu que la Fed pugi els tipus d'interès 10 vegades fins al tancament del segon trimestre del 2023, en un informe que situa la inflació als Estats Units al 4,7% a finals del 2022.

A nivell empresarial, el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha dit a Twitter que les "salvatges acusacions" per assetjament sexual a una auxiliar de vol contra ell no són certes.

En altres mercats, el barril de cru West Texas repunta un 0,01% (112,23 dòlars) i el barril Brent cedeix un 0,03% (112,01 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,22% (1,0562 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,01% (1.841 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 2,85%. Finalment, el bitcoin guanya un 0,83% (30,228 dòlars).

Noticias relacionadas

contador