ukraine biden dit ne pas etre sur que la russie a change de strategie

Els EUA aprova un programa històric d'ajuda a Ucraïna de 40.000 milions de dòlars que inclou un paquet d'assistència econòmica, militar i humanitària, així com l'enviament d'aliments. Després que l'última votació al Senat acabés amb 86 vots a favor i 11 en contra, la mesura ha estat aprovada finalment pel Congrés dels Estats Units.

Els recursos són superiors als 33.000 milions de dòlars que el president dels Estats Units, Joe Biden, havia sol·licitat a l'abril. "Els recursos que vaig sol·licitar ens permetran enviar encara més armes i municions a Ucraïna, reposar les nostres pròpies reserves i recolzar les tropes dels EUA estacionades al territori de l'OTAN", ha assenyalat Biden.

"Amb aquesta aprovació, el Senat pot dir al poble ucraïnès que l'ajuda ja està en camí. Ajuda important, ajuda que podria ajudar que els ucraïnesos en surtin victoriosos", ha assenyalat el líder dels demòcrates al Senat, Chuck Schummer. "L'ajuda a Ucraïna és molt més que caritat", ha expressat, per part seva, el dirigent dels republicans, Mitch McConnell.

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha valorat aquesta mesura qualificant la contribució econòmica com una ajuda "significativa" per a la "restauració de la pau i la seguretat a Ucraïna, Europa i el món".

contador