New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Wall Street registra un petit rebot del 0,3% que permet a la Borsa de Nova York recuperar-se lleument de les seves fortes caigudes de dilluns, després de la nova escalada de la tensió comercial entre la Xina i els Estats Units, protagonitzada pel president nord-americà Donald Trump.

  • 39.512,84
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Microsoft (+0,59%) i Coca-Cola (+0,28%). D'altra banda, el valor que més cau és Intel (-2%). Precisament aquest dimarts destaca General Electric, que serà substituïda en el selectiu per la cadena de farmàcies Walgreens Boots.

Les FAANG van liderar les caigudes al Nasdaq després de les suposades declaracions de Mnuchin

Dilluns va destacar, a més, la caiguda de les FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Google i Netflix), després que el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, comentés que els EUA imposarà restriccions a les inversions foranes (no només a les d'empreses xineses) en tecnologia a "tots els països que estan tractant de robar la nostra tecnologia".

Els experts de Capital Economics van apuntar que les FAANG es veuen menys afectades per l'augment de les tensions comercials que les empreses tecnològiques en general, però al mateix temps són empreses molt cícliques que estan exposats a un menor creixement econòmic.

Al mercat de matèries primeres, el petroli avança després d'una menor producció de cru canadenc i la incertesa sobre l'exportació líbia de l’'or negre'. El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,37% fins als 68,33 dòlars.

EUROPA COTITZA EN VERD I ÀSIA TANCA EN VERMELL

El Vell Continent cotitza en verd en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,25%, CAC 40 +0,37%, DAX 30 +0,12%, FTSE 100 +0,51% i PSI 20 +1,02%).

En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX no aconsegueix rebotar amb ganes aquest dimarts i segueix sense allunyar-se dels perillosos 9.600 punts. "Creuem els dits perquè no es perdi aquest nivell al tancament de sessió", adverteixen els experts de 'Bolsamanía'. Dins del selectiu destaca Siemens Gamesa, que es deixa un 4% sense que, a priori, hi hagi notícies que justifiquin les caigudes.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,29% respecte al dòlar fins als 1,1666.

Les borses asiàtiques han tancat en vermell aquest dimarts. Xangai i Shenzhen han tancat amb caigudes d'un 0,5% i del 0,1%, respectivament, mentre el iuan s'ha desplomat fins a un mínim de sis mesos en 6,5416 iuans per dòlar, des d'on ha remuntat fins als 6, 5240 iuans.

A Hong Kong, el Hang Seng ha acabat sense canvis la jornada, als 28.962 punts, mentre el Nikkei ha tancat també pla, als 22.342 punts, pressionat per l'auge del ien fins a les 109,37 unitats per dòlar. El Kospi sud-coreà cau un 0,30% i en el Pacífic, l’ASX200 cedeix un 0,21% i la borsa de Nova Zelanda ho fa un 0,07%. Tailàndia puja un 0,25% i Malàisia també tanca el dia sense canvis.

Noticias relacionadas

contador