ep archivo   imagen de placas solares energias renovables
GENERALITAT VALENCIANA - Archivo

Les renovables estan d'enhorabona en borsa. Solaria, Soltec, Grenergy i la resta del sector celebra amb pujades l'OPA que ha llançat la companyia sueca EQT sobre Solarpack, que amb una prima del 45% convida els inversors a apostar amb força per aquests títols.

  • 23,92€
  • -3,31%
  • 10,12€
  • -0,98%
  • 2,26€
  • -1,82%

El de les renovables ha estat un dels sectors més castigats aquest any, però pot ser que l'OPA que s'ha conegut aquest dimecres actuï com a revulsiu. Això, unit a la recomanació de Goldman Sachs, que aconsella invertir en el sector després de les caigudes, pot donar una nova empenta a aquests títols.

Els estrategs del banc nord-americà creuen que ara és el moment d'aprofitar els baixos preus d'aquestes accions per invertir en algunes companyies d'energies renovables. De fet, Goldman afirma que aquest és un dels sectors europeus en què es pot trobar creixement a futur a preus raonables.

Aquest dimecres, després de conèixer l'OPA, el verd ha tenyit la cotització de les renovables. Solaria Energia es dispara gairebé un 8%, mentre que Soltec Power puja més d'un 5% i Grenergy Renovables, per sobre del 7%. Per la seva banda, Audax Renovables avança també més d'un 3%, i ECOENER puja més d'un 5%.

La companyia d'inversions EQT, a través del seu vehicle d'inversió Penell Bidco, ha llançat una oferta pública d'adquisició (OPA) d'accions voluntària sobre la totalitat del capital de Solarpack. Per un import total màxim de 881.200.000 d'euros, i a raó de 26,5 euros per acció, xifra que representa una prima d'aproximadament un 45% sobre el preu de cotització de les accions de Solarpack al tancament d'aquest dimarts (18,28 euros).

També suposa una prima d'un 35,1% sobre el preu mitjà ponderat de cotització per volum de les accions de la companyia corresponent al període de tres mesos fins ahir (19,62 euros) i d'un 16,6% sobre el preu mitjà ponderat de cotització per volum de les accions corresponent al període de sis mesos fins ahir (22,73 euros).

En l'OPA, que ha estat comunicada aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), EQT assegura disposar dels recursos propis necessaris per afrontar el total de la contraprestació de l'oferta per la fotovoltaica, que s'ha de satisfer en la seva totalitat en efectiu.

Noticias relacionadas

contador