wall-street-cloture-en-baisse
38.156,34
  • -
  • -

Wall Street cotitza a aquestes hores de divendres amb signe mixt (només el Nasdaq es troba en terreny positiu) en una setmana marcada per la indecisió de les principals borses nord-americanes, que no saben si atenir-se als positius avenços de les vacunes o a l'augment dels rebrots que segueixen sotmetent el país.

La nota positiva la tornen a posar Pfizer i BioNTech, que han demanat aquest divendres a l'FDA l'autorització d'emergència per usar la seva vacuna als EUA abans que acabi l'any.

"A més, ja hem iniciat els procediments per demanar l'autorització a Austràlia, Canadà, Europa, Japó i al Regne Unit", assenyalen les dues companyies en un comunicat. "Més endavant, planegem fer-ho en altres països", avancen.

En el cas nord-americà, Pfizer i BioNTech esperen poder començar a injectar la seva vacuna contra el virus a partir de mitjans o finals de desembre. "Basant-nos en les nostres projeccions actuals, esperem produir globalment 50 milions de dosis fins al final de l'any i 1.300 milions el 2021", recorden les dues.

Malgrat el avenços en la vacuna, els casos de coronavirus segueixen disparats i l'economia no és aliena a aquesta situació. De fet, JP Morgan creu que el PIB dels Estats Units retrocedirà un 1% durant el primer trimestre del 2021. És el primer gran banc en pronosticar caigudes en l'economia de l'any que ve.

La part positiva de les estimacions recau en el segon i tercer trimestre del 2020. La financera augura que l'economia s'expandeixi ràpidament durant aquest període, exactament un 4,5% i un 6,5% respectivament.

També està pesant en els mercats el desacord entre el Departament del Tresor i la Fed per seguir finançant alguns dels programes d'emergència implementats durant la recessió i l'auge de la pandèmia. El Secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha enviat una carta a la Reserva Federal (Fed) en la qual anuncia que deixarà expirar a finals d'any alguns programes d'ajuda dissenyats durant la pandèmia, ja que considera que han assolit el seu objectiu.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX frega els 8.000 punts recolzat en les seves acereres i IAG. Finalment, a Àsia les borses han tancat mixtos.

Noticias relacionadas

contador