ep el secretario del tesoro steven mnuchin
Contacto - Archivo

El Secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha enviat una carta a la Reserva Federal (Fed) en la qual anuncia que deixarà expirar a finals d'any alguns programes d'ajuda dissenyats durant la pandèmia, ja que considera que han assolit el seu objectiu.

Aquesta decisió suposa que la Fed hauria de tornar més de 400.000 milions de dòlars en fons no utilitzats del massiu paquet d'ajuda per a la pandèmia de març, perquè el Congrés pugui reapropiar-se'n per oferir un estímul econòmic.

"Demano que la Reserva Federal retorni els fons no utilitzats al Tresor", va dir Mnuchin en una carta al president de la Reserva Federal, Jerome Powell, segons informa Reuters.

"Això permetrà al Congrés reapropiar-se de 455.000 milions de dòlars, que inclouen 429.000 milions de dòlars en excés de fons del Tresor per a les instal·lacions de la Reserva Federal i 26.000 milions de dòlars en fons no utilitzats de préstecs directes del Tresor", va explicar.

La Reserva Federal va respondre en una breu declaració que "preferiria que el conjunt d'instal·lacions d'emergència establertes durant la pandèmia de coronavirus seguís complint la seva important funció de suport a la nostra economia, que segueix sent molt vulnerable".

El conflicte -una rara ruptura pública entre la Reserva Federal i el Tresor, segons reconeix Bloomberg- es produeix quan la recuperació dels EUA s'enfronta a una creixent pressió pel rebrot de la COVID-19 i segueix a mesos d'estancament entre republicans i demòcrates sobre la mida i el tipus d'estímul fiscal que s'ha d'aplicar. L'eliminació d'alguns dels programes d'emergència té el potencial de deixar l'economia més vulnerable mentre el president electe, Joe Biden, es prepara per assumir el càrrec el gener, afegeix l'agència nord-americana.

Noticias relacionadas

contador