wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza aquest dimarts amb signe mixt després de les pèrdues de les dues darreres sessions. El mercat continua descomptant que la Reserva Federal (Fed) mantindrà més temps el seu enduriment monetari, després de la bona dada d'ocupació que es va conèixer divendres passat als Estats Units.

  • 18.280,84
  • 0,39%

Les declaracions del primer membre de la Fed que s'ha pronunciat sobre aquest assumpte han anat en aquesta direcció. Raphael Bostic, de la Fed d'Atlanta, ha comentat que l'informe d'ocupació sòlid del gener planteja la possibilitat de més augments de tipus.

Per part seva, el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, ha dit que "hem de pujar els tipus agressivament per posar un sostre a la inflació i després deixar que la política monetària s'obri camí a través de l'economia".

NOU TORN DE POWELL

Això esperant una nova intervenció de Jerome Powell, el president de la Fed, que segurament serà qüestionat sobre aquest assumpte a partir de les set de la tarda, hora espanyola, quan participi en una conferència sobre l'economia al Club Econòmic de Washington. Les seves declaracions poden moure el mercat.

L'esdeveniment "li donarà l'oportunitat de mitigar la reacció molt moderada dels mercats a la seva conferència de premsa la setmana passada, si així ho desitja, especialment tenint en compte el sòlid informe d'ocupació i les dades de l'ISM que hem vist des de llavors", afirmen els experts de Danske Bank.

EMPRESES: FORTES PUJADES PER A BAIDU

A nivell empresarial, destaquen els forts guanys per a Baidu després que la companyia propietària del motor de cerca més popular de la Xina hagi anunciat que llançarà el seu propi xatbot d'intel·ligència artificial (IA).

Entre les empreses que han presentat resultats, destaquen els guanys per al creador de videojocs Activision Blizzard i l'empresa de lloguer de vehicles Hertz.

L'RBA D'AUSTRÀLIA PUJA TIPUS I N'ANTICIPA MÉS ALÇES

El Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha pujat els tipus d'interès fins al 3,35% des del 3,10% en línia amb les previsions.

L'organisme s'ha mostrat caut en les seves estimacions i també "espera que es necessitin més augments en les taxes d'interès als propers mesos, per assegurar que la inflació torni a la meta i que aquest període d'alta inflació sigui només temporal".

En avaluar "quant més han d'augmentar les taxes d'interès, l'RBA prestarà molta atenció a l'evolució de l'economia mundial, les tendències a la despesa de les llars i les perspectives d'inflació i del mercat laboral", ha explicat l'entitat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

A nivell tècnic, la correcció dels índexs és totalment normal després dels forts guanys acumulats durant les primeres setmanes de l'any, sobretot pel sector de la tecnologia.

El mercat estava molt sobrecomprat i l'S&P 500 havia superat una resistència destacada, la mitjana de 200 sessions. Per tant, una correcció fins a nivells de 4.000 punts seria totalment normal després del fort ral·li alcista previ.

"No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 4.000 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,23% (75,02 dòlars) i el Brent repunta un 0,95% (81,79 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,38% (1,0692 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,08% (1.881 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,655% i el bitcoin cedeix un 0,12% (22.975 dòlars).

Noticias relacionadas

contador