raphael bostic fed atlanta 20220131132116

El president del Banc de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, va dir aquest dilluns que el sòlid informe d'ocupació del gener als Estats Units planteja la possibilitat que el banc central hagi d'augmentar els tipus d'interès a un pic més alt que els responsables polítics havien esperat prèviament. Si persisteix una economia més forta del que s'esperava, "probablement significarà que hem de treballar una mica més", va declarar Bostic en una entrevista telefònica amb Bloomberg News.

Bostic va reiterar que el seu escenari base continua sent que les taxes arribin al 5,1%, en línia amb les previsions del consens, i que hi romanguin durant tot el 2024. Un pic més alt podria arribar a través d'un augment addicional d'un quart de punt més enllà dels dos contemplats actualment, va dir, encara que no va descartar un augment de mig punt.

"El president de la Reserva Federal d'Atlanta va arribar a afirmar que la bona dada d'ocupació podria animar la Reserva Federal a apujar els tipus d'interès per sobre del 5%, cosa que requeriria una pujada més de 25 punts bàsics, a més de les dues ja previstes. Fins i tot podria produir-se una pujada de 50 punts bàsics. És possible? Dependrà de com repercuteixi el fort creixement de l'ocupació en la inflació, i no tindrem una resposta abans de la setmana que ve", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, al seu informe diari de mercats.

Aquest dimarts parla el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, en una conferència al Club Econòmic de Washington. Hi ha una gran expectació davant del que pugui dir després d'aquest informe d'ocupació publicat divendres passat a l'altra banda de l'Atlàntic, molt més robust del que s'esperava i que dona més marge a la Fed per apujar-hi tipus.

El Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) va elevar la seva taxa de referència en un quart de punt percentual, a un rang de 4,5%-4,75%, la setmana passada. El moviment més reduït es va produir després d'un augment de mig punt al desembre i quatre augments de 75 punts bàsics abans.

Noticias relacionadas

contador