New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street
38.386,09
  • -
  • -

Wall Street aprofundeix en les seves caigudes després de conèixer diversos resultats empresarials destacats i una bateria de dades econòmiques importants. Dimarts, la Borsa de Nova York va aconseguir tancar amb suaus baixades després d'arribar a perdre més del 2% durantles primeres hores de la sessió. Però aquest dimecres, les vendes van en augment a mesura que avança la jornada. El Dow perd un 0,8%, l'S&P 500, un 1,1% i el Nasdaq, un 1,6%.

En aquest escenari, cobra especial rellevància examinar per anàlisi tècnica des d'on van rebotar els índexs novaiorquesos. En el cas del Dow Jones, va arribar a perforar "el suport clau de la mitjana mòbil de 200 sessions", segons explica César Nuez, analista de Bolsamanía, que ara passa per 24.900 punts.

"Un tancament per sota d'aquest nivell de preus ens confirmaria un senyal de debilitat que ens faria pensar en una extensió dels descensos fins al nivell dels 24.000 punts. No obstant això, el selectiu va acabar recuperant al tancament i va realitzar una bona figura que necessita confirmació", comenta Nuez.

Aquest mes, el Dow Jones acumula una pèrdua del 4,8%, mentre l'S&P 500 es deixa un 6% i el Nasdaq perd un 7,6%. Per la seva banda, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que la clau es troba en "els mínims de la setmana passada", que coincideixen amb els 24.900 punts del Dow, els 6.900 enters del Nasdaq 100 i els 2.700 de l'S&P 500. Si es perden aquests nivells, "tornaríem a tenir la confirmació de l'inici d'un altre fuetada baixista", assegura Rodríguez.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, el fabricant d'avions Boeing puja a prop del 4% després de superar els pronòstics i elevar la seva previsió de beneficis. En negatiu, les accions de l'operadora de telecomunicacions AT&T i de l'empresa de transport UPS cauen un 3% després de 'confessar-se' davant els inversors.

Per la seva banda, Ford, Microsoft, Tesla i Visa publicaran les seves xifres després del tancament de mercat. En el cas del gegant tecnològic fundat per Bill Gates, les expectatives del mercat són positives, encara que molt exigents.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, el PMI serveis avançat del mes d'octubre ha repuntat fins a 54,7 des de 53,5 el setembre i ha superat la previsió de 54,0. El sector serveis és el més important per a l'economia nord-americana, per la qual cosa la seva evolució és seguida molt a prop pels inversors.

Per la seva banda, el PMI manufacturer del mateix període ha pujat fins al 55,9 des del 55,6 i també ha superat la dada prevista de 55,5. Aquestes dades reforcen la confiança del mercat en la bona marxa de l'activitat econòmica.

Encara que, a la vegada, també recolzen les previsions de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que seguirà pujant els interessos "de manera gradual" per evitar el reescalfament de l'economia nord-americana. Sobre la Fed, el president Trump ha redoblat les seves crítiques a Jerome Powell, en comentar despectivament que "sembla feliç" per pujar els interessos, mentre l'Administració Obama va gaudir de tipus al 0% durant tot el seu mandat.

En negatiu, les vendes d'habitatges nous de setembre han baixat un 5,5%, molt per sobre de la caiguda esperada de l'1,4%. Es tracta del seu menor nivell des de 2016, encara que la dada s'ha vist afectada per l'huracà Florence.

Al mercat de matèries primeres, el Brent estén les seves caigudes de dimarts... i el West Texas es recupera lleugerament. El barril de West Texas avança un 1,1%, fins als 67,21 dòlars, després que els inventaris setmanals de cru als EUA hagin pujat a 6,35 milions de barrils, molt per sobre dels 3.690.000 anticipats.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,66% respecte al dòlar, fins als 1,1398. Finalment, al mercat de deute públic, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,12%.

Noticias relacionadas

contador