baidu-700x269

La guerra comercial entre la Xina i els Estats Units ha arribat a la Intel·ligència Artificial (IA). La asiàtica Baidu ha reptat a Google en la creació d'un sistema que tradueix diferents llengües en temps real.

  • 172,33$
  • 1,16%

Fins a la data, hi ha un retard a l'hora de traduir una paraula o oració d'un idioma a un altre en Google. No obstant això, l'eina de Baidu permetria fer-ho pràcticament a l'instant.

El gegant tecnològic xinès dona un cop sobre la taula del sector

Aquest producte representaria un avanç de vital importància per a Baidu, que fa anys que està invertint milions en la IA amb l'esperança de fer-se fort en aquesta branca tecnològica.

L’anomenat "processament del llenguatge natural", la capacitat de les màquines per comprendre la parla humana, ha registrat un ràpid desenvolupament durant els últims anys.

Aquesta tecnologia és vista, al seu torn, com un camp de batalla per gegants tecnològics com Baidu, Amazon, Apple i Google (Alphabet). Amb tot, fins al moment l'eina de Baidu només és capaç de traduir anglès, xinès i alemany.

"Esperem que la tecnologia d'IA redueixi la càrrega dels intèrprets humans, encara que no estem tractant de reemplaçar-los", assegura Lian Huang, un dels principals científics de Baidu, en declaracions concedides a la CNBC aquest dimecres.

Noticias relacionadas

contador