wall street portada bandera bolsamania
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt després que la Reserva Federal (Fed) ratifiqués aquest dimecres el canvi d'enfocament de la seva política monetària i apuntés que serà "pacient" amb els tipus d'interès. A més, els inversors descompten una onada de resultats empresarials que han estat rebuts també de forma mixta pel mercat.

El banc central va complir el guió, en eliminar del seu comunicat la necessitat de "pujades graduals dels interessos" i va canviar aquesta expressió per la referència al fet que serà "pacient" a l'hora d'establir la seva política monetària, tant si cal pujar o abaixar els tipus d'interès. Un canvi d'enfocament que ja havia anticipat Powell, però que ha estat molt ben rebut pel mercat.

EL BALANÇ SERÀ MAJOR I LA SEVA REDUCCIÓ ACABARÀ ABANS

Powell va ser molt explícit en comentar que "la reducció del balanç es completarà abans del que s'esperava" i que la mida d'aquest balanç serà "més gran del que s'estimava inicialment". Això implica que l’anomenat 'enduriment monetari' (quantitative tightening), el procés mitjançant el qual la Fed aprima el seu balanç en 50.000 milions de dòlars, pot acabar a final d'any o principis de 2020.

Aquest procés equival a tres pujades de tipus anuals, segons càlculs de la mateixa Fed. Oxford Economics espera que el balanç segueixi reduint-se "fins al juny del 2020", cosa que li permetrà aprimar des dels "4,26 bilions de dòlars del seu màxim històric fins a uns 3,2 bilions de dòlars".

Tot i que les previsions d'altres analistes indiquen que el balanç podria reduir-se fins a 3,5 bilions, de manera que el procés acabaria a finals d'aquest mateix any. Els inversors també han valorat de forma molt positiva aquest anunci, ja que posa fi a una de les incerteses que mantenien sobre aquest assumpte.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, les accions de Facebook es disparen un 12% després que la xarxa social superés ahir a la nit les previsions del consens. Un altre valor molt alcista després de confessar-se davant el mercat és General Electric, que repunta un 9%.

No obstant això, els títols de Microsoft baixen un 3% perquè el fabricant de programari va publicar unes xifres lleugerament per sota dels pronòstics. Altres títols baixistes del Dow Jones per publicar febles resultats són Visa (-2%) i DowDupont (-8%). A més, Tesla cedeix un 2% després de publicar els seus números trimestrals i anunciar la sortida del seu director financer. Després del tancament del mercat serà el torn d'Amazon.

NEGOCIACIONS XINA - EUA

Donald Trump ha rebaixat aquest dijous les expectatives del mercat que els EUA i la Xina segellin un acord comercial aquesta mateixa setmana. Tot i que les delegacions de tots dos països es reuneixen des d'aquest dimecres a Washington i el president nord-americà reconeix que les negociacions "van bé", ha dit que no hi haurà acord fins que no es reuneixi personalment amb el seu homòleg Xi Jinping.

"La reunió va bé, amb bones intencions i bon esperit a les dues parts", ha remarcat en Twitter, encara que ha dit que "no s'arribarà a un acord final fins que el meu amic el president Xi i jo no ens reunim en un futur proper per debatre i acordar alguns dels punts més difícils".

"Els representants de la Xina i jo estem tractant de fer un tracte complet, sense deixar res sense resoldre sobre de la taula", ha explicat Trump en els esmentats missatges de Twitter, en què afirma que s'estan debatent "molts problemes" i que "és d'esperar que es resolguin".

DADES MACRO I ALTRES MERCATS

A l'àmbit macro, les peticions inicials de desocupació han repuntat fins a 253.000 (màxims de 16 mesos) des de 200.000, per sobre de les 215.000 esperades. Per la seva banda, les peticions contínues han pujat fins a 1,78 milions des de 1.710.000.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins als 54,58 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,06%, fins als 1,1490 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys segueix baixant fins al 2,65%, mentre el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,47%.

Noticias relacionadas

contador