wall street cartel pixabay portada
Pixabay
39.496,68
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt després de la publicació de l'informe d'ocupació de gener als EUA, que ha mostrat una gran creació de 304.000 llocs de treball. No obstant això, la taxa d'atur ha pujat fins al 4% des del 3,9%, afectada pel tancament del Govern Federal durant les últimes setmanes.

El consens esperava la creació de tan sols 165.000 llocs de treball, de manera que un mes més es confirma la gran fortalesa del mercat laboral nord-americà. I tot i que la xifra de desembre s'ha revisat a la baixa fins als 222.000 des dels 312.000, els experts de TD Securities destaquen que l'economia va crear 234.000 llocs de treball mensuals de mitjana durant l'últim any.

A més, el salari mitjà per hora treballada ha augmentat tan sols un 0,1%, per sota del 0,3%, cosa que reforça el missatge de la Reserva Federal que les pressions inflacionistes són actualment "nul·les". També en positiu, la taxa de participació al mercat laboral ha augmentat fins al 63,2% des del 63,1%.

"Això significa que més treballadors amb baixa qualificació entren en el mercat laboral, cosa que explica en part la lleu pujada dels salaris", afirmen des de TD Securities.

NEGOCIACIONS XINA - EUA

Per la seva banda, en matèria comercial, tant la Xina com els EUA han afirmat recentment que s'han dut a terme "rellevants progressos" en les seves negociacions, que han tingut lloc aquesta setmana a Washington.

A més, Trump va deixar clar que aviat es veurà les cares amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, per intentar rubricar l'acord. I tot, després de marcar-se el pròxim 1 de març com a data límit per fer-ho. Qualsevol novetat que sorgeixi sobre aquestes negociacions mourà el mercat durant les properes setmanes.

AMAZON CAU DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

A l'àmbit empresarial, el gran protagonista negatiu és Amazon, que cau un 4% després d'anticipar ahir a la nit vendes del primer trimestre per sota del que s'esperava. El gegant del comerç electrònic va superar els pronòstics amb els seus resultats del quart trimestre, però això no ha estat suficient per al mercat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Si bé, és cert que tenim el Dow Jones i l'S&P 500 en plena directriu baixista, el Nasdaq està molt fort i està començant a 'treure cap' per sobre de resistència importants. I ja sabem que l'índex de la tecnologia acostuma a actuar bastant bé com l'índex avançat de Wall Street", afirma José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas ha baixat un 0,6%, fins als 54,15 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,18%, fins als 1,1470 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,65%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,49%.

Noticias relacionadas

contador