ep archivo   el presidente de la reserva federal de estados unidos jerome powell en la rueda de
RESERVA FEDERAL DE ESTADOS UNIDOS - Archivo

Wall Street viu una jornada sense tendència definida als seus índexs, després de tancar aquest dimarts amb fortes pèrdues, properes al 3% en el cas del Nasdaq. Els índexs ja han corregit gairebé la meitat dels importants guanys acumulats a la setmana passada, per la qual cosa no haurien de perdre els nivells de preus actuals (els 3.800 punts de l'S&P 500 són una referència que cal vigilar) per no tornar a mínims anuals.

  • 37.986,40
  • -

Un dels factors més importants del dia ha estat la intervenció de Jerome Powellen al fòrum de bancs centrals que s'ha fet a Sintra. A la seva intervenció, Powell ha reiterat la fortalesa del mercat laboral nord-americà i ha afirmat que "l'economia pot suportar els moviments de la política monetària". Tot i la contracció del creixement econòmic els primers tres mesos de l'any, el banquer central s'ha mostrat optimista sobre la salut actual de l'economia, en indicar que "es troba en bona forma".

Un dels factors més importants del dia serà la intervenció de Jerome Powell al fòrum de bancs centrals que se celebra a Sintra. Dimarts, el president de la Fed de Nova York, John Williams, va assenyalar que espera que l'economia nord-americana eviti la recessió, fins i tot quan veu necessari que les taxes d'interès siguin significativament més altes per controlar la inflació.

Williams va puntualitzar que, malgrat que el PIB pugui reduir el seu creixement fins a l'1%-1,5%, "això no és una recessió, és una desacceleració que necessitem veure en l'economia per reduir realment les pressions inflacionàries que tenim".

Per la seva banda, Loretta Mester, presidenta de la Reserva Federal de Cleveland, ha assenyalat que “si les condicions fossin exactament iguals que a la reunió del juny, si la reunió fos avui, estaria advocant per una pujada de tipus del 0,75%, perquè no he vist el tipus de números al costat de la inflació que necessito veure per pensar que podem tornar a un augment del 0,5%”.

Un altre focus d'interès és a Madrid, on se celebra la cimera de l'OTAN, on ja s'ha acordat l'entrada de Suècia i Finlàndia després del vistiplau de Turquia.

També serà molt rellevant la qualificació de la Xina com a "desafiament sistèmic" i la retirada del qualificatiu de soci a Rússia, per comprovar quina és la resposta d'aquestes dues potències, amb el teló de fons de la Guerra a Ucraïna.

L'esdeveniment central d'aquest dimecres serà la conferència de premsa en què el secretari general, Jens Stoltenberg, anunciarà el nou “Concepte estratègic de Madrid”, els nous objectius de l'aliança.

ADOPTAR POSICIONS DEFENSIVES

"Històricament, els estils de renda variable més defensius han superat els seus homòlegs més cíclics", que solen ser els guanyadors quan arriba la recessió, argumenten els experts de Schroders.

Així, els estils guanyadors han estat les estratègies d'alta rendibilitat per dividend i de volatilitat mínima. "Sembla que els inversors han buscat refugi en els valors que són més capaços de trampejar els desafiaments d'un creixement econòmic més feble i de l'acceleració de la inflació", apunten aquests analistes.

EMPRESES, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, s'ha publicat que el Producte Interior Brut (PIB) dels EUA ha caigut un 1,6% al primer trimestre del 2022, segons la lectura final publicada per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç nord-americà. La xifra suposa una dècima més que la contracció de l'1,5% reflectida a la segona estimació publicada al mes de maig. El consens esperava una contracció de l'1,5%.

Els inversors donen molta més importància a les dades que mesuren la confiança del consumidor i les expectatives d'inflació de les famílies. En aquest sentit, la dada publicada dimarts va tornar a mostrar una caiguda de la confiança i un augment de les previsions d'inflació.

La dada, segons van indicar els experts d'Oxford Economics, va posar de manifest que "el pessimisme més gran dels consumidors apunta a un augment dels riscos de recessió l'última part de l'any, ja que la inflació continua sent alta, les taxes d'interès continuen pujant i les tensions geopolítiques a Europa mantenen elevada la incertesa”.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas baixa un 0,6% (111,07 dòlars) i el Brent cedeix un 0,8% (117,01 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,06% (1,0511 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,1% (1.819 dòlars); i el bitcoin cedeix un 1,6% (19.931 dòlars).

Noticias relacionadas

contador