mestercbfed

"Si les condicions fossin exactament iguals que a la reunió de juny, si la reunió fos avui, estaria advocant per una pujada de tipus del 0,75%, perquè no he vist el tipus de números al costat de la inflació que necessito veure per pensar que podem tornar a un augment del 0,5%”.

Són les declaracions a CNBC de Loretta Mester, presidenta de la Reserva Federal de Cleveland i membre del FOMC, el Comitè Federal de Mercat Obert que decideix la política monetària de la Fed.

La banquera central ha anticipat que la reunió de juliol, prevista per als dies 26 i 27 del mes que ve, inclourà un debat important sobre si és apropiat apujar els tipus en un 0,75%, com va passar al juny quan es va publicar una dada d'expectatives d'inflació de la Universitat de Michigan pitjor del que s'esperava; o si és millor una pujada del 0,5%, com es va fer al maig.

En qualsevol cas, Mester ha assenyalat que "aconseguir que les taxes d'interès arribin al 3%-3.5% és realment important, i és rellevant que ho fem de manera expedita i consistent a mesura que avancem. A partir d'aquí, hi ha més incertesa sobre fins on haurem d'arribar per frenar la inflació”.

Noticias relacionadas

contador