john williams fed nueva yprk recortada
Reserva Federal de San Francisco.

El president de la Reserva Federal de Nova York, John Williams, ha assenyalat en una entrevista a CNBC que espera que l'economia dels Estats Units eviti la recessió, fins i tot quan veu necessari que les taxes d'interès siguin més altes per controlar la inflació.

"Crec que l'economia és forta. Clarament, les condicions financeres s'han endurit i espero que el creixement es desacceleri aquest any força en relació amb el que vam tenir l'any passat", ha afirmat Williams.

El banquer central ha reconegut que, tot i que el PIB en pot reduir el creixement fins a l'1%-1,5%, “això no és una recessió, és una desacceleració que necessitem veure en l'economia per reduir realment les pressions inflacionàries que tenim i reduir la inflació".

Així mateix, ha assenyalat que és probable que els interessos que els bancs es cobren entre si pels préstecs a un dia, però que estableix un punt de referència per a molts instruments de deute de consum podria augmentar a 3%-3,5% des del seu rang objectiu actual d'1,5%-1,75%, però que "estem lluny d'on hem d'estar" a les taxes.

"La meva pròpia projecció de referència és que necessitem entrar en un territori una mica restrictiu al proper any a causa de l'alta inflació, i tenim la necessitat de reduir la inflació i realment assolir els nostres objectius", ha puntualitzat Williams. "Però aquesta projecció és d'aquí a un any. Per descomptat, hem de dependre de les dades".

Així, Williams s'ha reafirmat que l'economia nord-americana tindrà un creixement més baix, però que tot i així tindrà "creixement aquest any".

Noticias relacionadas

contador