ep archivo   los usuarios de la tarifa unica de endesa podran incluir netflix en su factura
NETFLIX - Archivo

Wall Street viu una sessió de dimecres marcada per la volatilitat i sense tendència definida després del tancament alcista de dimarts i després que els índexs nord-americans hagin arribat a les primeres zones de resistència tècnica a curt termini, després del ral·li alcista iniciat dijous passat.

  • 40.003,59
  • -

Els inversors continuen centrats en la temporada de resultats, que ahir a la nit va tenir continuació amb els comptes de Netflix, que es dispara després de superar previsions amb el creixement de subscriptors. Diverses cases d'anàlisi com Credit Suisse i JP Morgan han elevat la valoració de les accions.

Procter & Gamble, per part seva, ha donat a conèixer aquest dimecres els seus comptes, que s'han tancat amb una reducció del 4% del benefici. La companyia ha retallat la seva guidance per a aquest exercici fiscal i calcula que les vendes seran entre un 1% i un 3% inferiors a les de l'exercici 2022, encara que puja a la borsa. Aquesta nit, serà el torn de Tesla, les xifres del qual seran seguides molt de prop.

"La temporada de resultats encara és incipient (només 50 companyies de l'S&P 500 han publicat) però, de moment, el 76% bat unes expectatives que ja s'han ajustat significativament a la baixa", destaquen des de Bankinter.

Per part seva, David Kostin, estrateg de Goldman Sachs, considera que l'actual ral·li de curt termini no és sostenible. “Els preus de les accions no reflecteixen actualment el risc d'una recessió als Estats Units. La nostra recomanació de sobreponderar alguns sectors són generalment defensives i reflecteixen el risc significatiu per als beneficis empresarials i les valoracions, en un entorn d'elevada inflació i tipus d'interès”, ha assenyalat.

Jeff Bezos, fundador d'Amazon, en canvi, ha llançat una advertència sobre l'estat de l'economia als Estats Units i ha alertat que, probablement, s'acostin temps difícils. "Sí, les probabilitats en aquesta economia et diuen que tanquis les escotilles", ha indicat.

També és notícia Apple, perquè està retallant la producció de l'iPhone 14 Plus menys de dues setmanes després del seu debut el 7 d'octubre passat, segons ha publicat The Information.

A l'agenda econòmica, aquest dimecres coneixerem el Llibre beix de la Reserva Federal, que analitza l'evolució econòmica dels Estats Units. Així mateix, s'han publicat les xifres d'habitatges iniciats i de permisos per a la construcció durant el mes de setembre als Estats Units, que ofereixen símptomes de refredament al sector immobiliari. Segons les dades del Departament d'Habitatge i Desenvolupament Urbà dels Estats Units, el nombre d'habitatges iniciats va caure el 8,1% respecte a l'agost.

Dijous es coneixeran les xifres d'atur setmanal. A més, divendres parlaran diversos membres de la Reserva Federal (Fed).

ANÀLISI TÈCNICA DEL DOW JONES

"L'evolució al Dow Jones està condicionada per la bona figura (envolupant alcista) realitzada el 13 d'octubre passat. Sembla que després d'unes caigudes del 16% des de mitjans d'agost, podríem estar veient la formació d'un doble sòl que ens avanci un rebot", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La resistència clau es troba als 30.454 punts. Quan aconsegueixi superar-los podríem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 32.381 punts, màxims del buit baixista que va deixar el 13 de setembre i preus on es troba la mitjana de 200 sessions", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,85% (83,52 dòlars) i el cru Brent repunta un 0,64% (90,62 dòlars) després que els EUA hagin alliberat 15 milions de barrils de petroli de les seves reserves estratègiques, en un intent per contrarestar la retallada de producció de l'OPEP+.

Per part seva, l'euro es deprecia un 0,72% (0,9781 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,09% i de moment no confirma el rebot de les borses. A més, l'unça d'or baixa un 0,96% (1.639 dòlars) i el bitcoin cotitza pla (19.177 dòlars).

Noticias relacionadas

contador