petroleo-pozo

El Departament d'Energia dels EUA alliberarà 15 milions de barrils addicionals de la Reserva Estratègica de Petroli (SPR), segons ha donat a conèixer el president nord-americà, Joe Biden. Aquest alliberament serà el darrer tram d'un programa de 180 milions de barrils que va començar aquesta primavera i té l'objectiu que siguin lliurats al desembre.

A través d'un comunicat, la Casa Blanca ha assegurat que "el president Biden està compromès a fer tot allò que estigui al seu abast per respondre l'augment de preus de Putin als assortidors", de manera que aquesta venda "completarà la històrica reducció de 180 milions de barrils que va anunciar el president", ajudant així "a estabilitzar el mercat energètic i reduir els preus dels sortidors".

Quan els preus del petroli estiguin per sota dels 67-72 dòlars el barril, els EUA tenen planejat iniciar les compres. Alhora, el Departament d'Energia proposarà contractes de preu fix mitjançant processos de licitació.

A més, Biden ha reconegut que hi pot haver vendes addicionals de cara a l'hivern, ja que poden ser necessari en cas que les accions russes pertorbin els mercats globals. Precisament, aquest hivern, els EUA tindran els inventaris estacionals més baixos de gasoil, segons dades que es remunten al 1982.

contador