ipc-china-1024x683
40.369,44
  • 201,37
  • 0,50%

Les borses asiàtiques han acabat la jornada amb signe mixt, malgrat una intervenció dels fons estatals xinesos als mercats regionals que no han aconseguit portar els principals índexs del país asiàtic al verd.

Les accions xineses han començat el dia caient amb força, el CSI300, per exemple, ha baixat un 3% en un moment donat (altres índexs han baixat quantitats similars). La caiguda no s'ha limitat a la Xina, sinó que s'ha estés a Corea del Sud i a altres mercats regionals. No obstant això, la ràpida caiguda s'ha contrarestat, ja que l'"equip nacional" de la Xina (fons estatals) ha intervingut en la compra d'accions, cosa que ha fet que la caiguda es revertís ràpidament i que els índexs passessin aviat a ser positius durant la sessió. Pel que fa al iuan, el Banc Popular de la Xina ha fixat un tipus de referència per al renminbi molt més feble que el dia anterior.

Amb tot, les accions sud-coreanes han caigut amb força: el Kospi ha baixat un 1,44% i el Kosdaq, un 2,15%. Els valors tecnològics han baixat majoritàriament: Samsung ha cedit un 1,22%, el fabricant de xips SK Hynix, un 2,58% i el operador de motors de cerca Naver, un 3,53%. LG Electronics ha revertit les pèrdues anteriors i ha pujat un 1,05%.

Les accions de la Xina continental han caigut, amb el compost de Xangai perdent un 0,88% i el component de Shenzhen baixant un 1,39%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,99%.

A Austràlia, l'índex de referència ASX 200 ha retrocedit part dels seus guanys anteriors, però ha seguit cotitzant un 0,39% a l'alça. El subíndex financer, fortament ponderat, ha avançat un 1,12% gràcies a la pujada de les principals entitats bancàries. Les accions d'ANZ han pujat un 1,71%, les de Commonwealth Bank, un 0,79%, les de Westpac, un 1,29% i les de National Australia Bank, un 1,51%.

Les accions japoneses han patit inicialment després de l'obertura de mercat, però el Nikkei 225 ha esborrat les pèrdues inicials i ha pujat un 0,29%. L'índex Topix ha guanyat un 0,69%. Les accions del sector bancari i de la indústria automobilística japonesa han avançat en general, ja que empreses com Mitsubishi UFJ Financial Group, Toyota i Hbonda han cotitzat a l'alça.

Encara al Japó, aquesta matinada s'han publicat les dades revisades del PIB, que mantenen que l'economia japonesa s'ha contret un 4,8% el 2020. L'informe revisat de l'Oficina del Gabinet d'aquest dimarts confirma la primera caiguda del producte interior brut nipó des de la disminució rècord del 5,7% del 2009.

La sessió de dimarts ha seguit després que les accions europees i nord-americanes comencessin la nova setmana en positiu, durant la qual l'índex de referència Dow Jones Industrial Average ha guanyat uns 300 punts, mentre continuava la rotació fora de la tecnologia.

Noticias relacionadas

contador