le siege social du groupe evergrande a shenzhen

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat amb signe mixt aquest dimarts. Els dubtes sobre Evergrande i sobre l'efecte que podria tenir la seva liquidació sobre la resta del sector immobiliari xinès han pesat a l'operativa, i han provocat caigudes tant a Hong Kong com a la Xina continental.

Dilluns les accions del promotor immobiliari van deixar de cotitzar després d'arribar a caure més del 20%, després que el Tribunal Superior de Hong Kong donés ordre de liquidar l'empresa en no haver pogut arribar a un acord amb els seus creditors per al pagament del deute.

Ha estat aquest dimarts quan el mercat ha paït de veritat la notícia, sospesant-ne les possibles conseqüències, i el resultat s'ha saldat amb un tancament en vermell a bona part dels parquets de la regió.

L'índex Hang Seng de Hong Kong, de fet, ha liderat les caigudes en deixar-se un 2,4%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental també ha perdut un 1,78% fins als 3.245,04 punts.

El Kospi de Corea del Sud s'ha deixat un 0,07% i ha finalitzat als 2.498,81 punts, revertint els guanys anteriors, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha registrat lleugers descensos per acabar als 818,86.

A l'altra cara de la moneda s'han situat el Japó i Austràlia. I és que el Nikkei 225 ha pujat un 0,11% per tancar als 36.065,86 punts, tot i que el Topix ha caigut un 0,1% fins als 2.526,93

Precisament al país nipó s'ha conegut aquest dimarts la taxa d'atur del desembre, que ha caigut al 2,4%, per sota del 2,5% del mes anterior i també del que esperava el consens d'analistes, que auguraven que es mantingués sense canvis.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha acabat el dia amb una pujada del 0,29% fins als 7.600,20 punts, de manera que ha encadenat el setè dia consecutiu de guanys.

Noticias relacionadas

contador