ep la mayoria de los viajeros espanoles planifica sus viajes a destinos asiaticos con seis meses de
CATHAY PACIFIC

Les borses d'Àsia han tancat amb signe mixt aquest divendres. El Hang Seng de Hong Kong ha estat l'índex més baixista, amb caigudes del 2%, seguit pel Shanghai Composite xinès i el Kospi sud-coreà. Per part seva, el Nikkei japonès ha pujat un 0,5% després del festiu de dijous, i l'ASX australià ha registrat guanys més moderats.

  • 38.787,38
  • -0,34%

Els inversors asiàtics han descomptat diversos factors sense la referència de Wall Street, que va estar tancat per la festivitat d'Acció de Gràcies.

Al Japó, l'IPC subjacent, sense aliments frescos, va repuntar l'octubre fins al 2,9% des del 2,8% anterior, lleugerament per sota del 3% esperat. Tot i això, la dada anticipa que el Banc del Japó reduirà en els pròxims mesos els seus estímuls monetaris.

A la Xina, els inversors han decidit vendre després del rebot de la sessió anterior. El país s'ha vist afectat per un brot de pneumònia infantil que ha fet saltar les alarmes. Tot i que, segons les autoritats, es deu a les menors defenses dels nens després del final de la pandèmia de la covid-19 i la retirada de les restriccions.

Al front geopolític, Israel i Hamàs han començat la seva treva de quatre dies per a l'intercanvi d'ostatges israelians i presoners palestins, tot i que la tensió a la zona continua sent molt elevada.

ALTRES MERCATS

El petroli Brent cau de manera molt moderada un 0,04%, fins als 81,38 dòlars, en espera que l'OPEP+ decideixi sobre la seva producció, després d'endarrerir la reunió d'aquesta setmana per desacords entre els membres a l'hora de distribuir les quotes. L'organització es reunirà de manera virtual el proper 30 de novembre.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,01% (1,0905 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,08% (1.994 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 4,457% i el bitcoin puja un 0,24% (37.405 dòlars).

Noticias relacionadas

contador