dl korea south korea seoul street signs night shopping retail asia unsplash
Sharecast / Sava Bobov via Unsplash

La sessió de dijous s'ha acabat en positiu per als mercats asiàtics. Amb les borses del Japó tancades per festiu, com Wall Street, on se celebra Acció de Gràcies, els inversors estan atents a noves mesures d'estímul per part de la Xina al sector immobiliari.

Els inversors romanen amb l'atenció posada sobre les autoritats xineses a la recerca de pistes sobre un possible suport monetari al mercat immobiliari.

A més, aquest divendres s'espera la publicació de les dades d'inflació al consumidor d'octubre al Japó, el resultat del qual pot donar més pistes sobre els plans del Banc del Japó per a la seva política monetària ultra moderada el proper any.

De moment, aquest dijous, l'Índex de Preus al Consum de Singapur va pujar un 4,7% interanual l'octubre, superior a l'augment del 4,1% observat el setembre i també per sobre del que s'esperava.

Entre el mercat, el fundador del gegant tecnològic xinès Alibaba, Jack Ma, ha anunciat que retarda els seus plans de retallar la seva participació a la companyia després que el preu de les accions caigués.

Amb tot això, el Kospi de Corea del Sud ha tancat amb guanys del 0,13% i ha registrat el quart dia consecutiu a l'alça. El Kosdaq ha avançat un 0,17%. A Hong Kong, el Hang Seng ha guanyat. A la Xina, l'índex CSI 300 ha pujat un 0,48%.

Per contra, a Àsia-Pacífic, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha estat l'únic mercat a la baixa i ha acabat amb pèrdues del 0,62%.

Entre les divises, la feblesa del dòlar ha impulsat el ien japonès, que puja un 0,3%. Mentrestant, el iuan xinès guanya un 0,2%.

Noticias relacionadas

contador