ipc-china-1024x683

Signe mixt a les borses asiàtiques després que el Banc de la Xina hagi mantingut els tipus d'interès al 3,85%, una decisió que s'ha situat en línia amb el pronòstic de consens.

  • 40.369,44
  • 0,50%

Els mercats xinesos han registrat guanys després de la decisió del seu banc central, però altres places com les del Japó, Corea del Sud o Hong Kong han baixat de forma moderada, a causa de l'expansió del coronavirus en alguns d'aquests països, la qual cosa ha reduït la confiança dels inversors.

Com a factor positiu, els Estats Units ha aprovat un nou pla d'estímuls fiscals i econòmics per valor de 900.000 milions de dòlars per mitigar l'impacte de la pandèmia de coronavirus, que inclou xecs de 600 dòlars per als ciutadans amb menys ingressos.

No obstant això, les notícies negatives arriben d'Europa, ja que 11 països del Vell Continent han anunciat aquest diumenge que suspendran les seves connexions aèries, terrestres i marítimes amb el Regne Unit, i en altres casos sotmetran a quarantena els que viatgin des d'aquest país, en un intent per limitar l'impacte d'una nova variant de la SARS-CoV-2, aparentment més contagiosa.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 3%, fins als 50,56 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,5% i es canvia a 1,2194 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 1%, fins als 1.909 dòlars.

Noticias relacionadas

contador