ep valla ricoh tokio
RICOH - Archivo

Pèrdues a les borses d'Àsia per acabar la setmana. El Banc del Japó ha estès sis mesos el seu programa especial destinat a alleujar les pressions financeres corporatives per la pandèmia del coronavirus.

  • 40.168,07
  • -1,46%

No obstant això, les borses asiàtiques han tancat amb caigudes davant l'augment de casos de coronavirus en certs països de la regió, sobretot al Japó i Corea de Sud, cosa que ha afectat la confiança dels inversors.

En relació a la política monetària del banc central nipó (BoJ), l'organisme ha mantingut els tipus d'interès al -0,1% i ha assenyalat que "l'economia del Japó s'ha recuperat, però s'espera que el ritme de millora sigui només moderat mentre continua la vigilància contra la COVID-19".

"En aquesta situació", ha afegit la institució, "és probable que el finançament, principalment d'empreses, segueixi sota pressió de moment". Per això, ha considerat "apropiat estendre la durada del Programa Especial de Suport al Finançament en Resposta a la COVID-19 per 6 mesos i fer ajustos en el programa, amb la intenció de continuar donant suport al finançament, principalment d'empreses".

Malgrat aquesta postura acomodatícia del BoJ, ha pesat més en l'ànim dels inversors que Tòquio va registrar dijous un nombre rècord de noves infeccions, i el govern metropolità va elevar la seva alerta per la tensió en el sistema mèdic al més alt nivell. A més, a Corea de Sud, els nous casos diaris del coronavirus han superat els 1.000 per segon dia consecutiu.

Per la seva banda, Wall Street va tornar a marcar ahir a la nit nous màxims històrics per l'esperança de més estímuls fiscals. En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,5%, fins als 51,21 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,14% i es canvia a 1,2250 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,2%, fins als 1.885 dòlars.

Noticias relacionadas

contador