ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
38.460,08
  • 907,92
  • 2,42%

Les accions dels mercats d'Àsia-Pacífic s'han comportat de forma mixta en les operacions de dimecres, a causa que el Fons Monetari Internacional (FMI) va elevar la seva previsió de creixement per a l'economia mundial aquest any. Els inversors també estan pendents de la decisió de política monetària de la Fed i es nota la ressaca de les pujades de Microsoft al mercat 'after hours' de Wall Street, després de presentar resultats.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,31%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,46%. El Kospi de Corea de Sud ha baixat lleugerament. Al país nipó, el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha rebutjat dimecres les crítiques que les compres de fons cotitzats (ETF) per part del banc central estaven distorsionant els mercats, suggerint que no farà grans ajustos al seu programa de compra d'actius de moment.

Les accions de la Xina continental, per la seva banda, han registrat caigudes: l'índex compost de Xangai ha baixat lleugerament, mentre que el component de Shenzhen ha retrocedit una fracció. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,21%, amb les accions del gegant tecnològic xinès Alibaba pujant un 3,31%, després que transcendís que Ant Group podria tornar a intentar la seva OPV.

Els beneficis industrials de la Xina van augmentar un 4,1% interanual el 2020, segons ha anunciat dimecres l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país. Al desembre, els beneficis industrials a la Xina es van disparar un 20,1% interanual.

Les accions a Austràlia han caigut, amb l'S&P/ASX 200 baixant un 0,66%. L'índex de preus al consum d'Austràlia va pujar un 0,9% intertrimestral durant el trimestre de desembre, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadística de país.

Noticias relacionadas

contador