chipscb11

No es trobarà entre les pàgines de 'L'art de la guerra' de Sun Tzu, però la màxima "si no pots amb el teu enemic, inverteix-hi" bé podria ser un dels manaments de Warren Buffett o una línia de diàleg escopida en Succession. Per al cas que ens ocupa, l''enemic' és la sequera mundial de xips, i la solució està clara: invertir en aquestes fabricants de semiconductors en lloc de les companyies que en depenen.

Les 10 majors empreses del sector estan guanyant més diners que mai, segons un estudi publicat per la companyia d'investigació de mercats, TrendForce.

La facturació combinada de totes elles, de gener a març, s'ha elevat fins als 22.750 milions de dòlars, màxims històrics. Des de cotxes a videoconsoles, passant per raspalls de dents elèctrics o rentadores, els xips estan en tot el que ens envolta.

A prop del 57% dels ingressos durant el primer trimestre van ser produïts per una sola fabricant: TSMC, és a dir, Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation. La companyia ha facturat un 2% més que a l'any anterior, fins als 12.900 milions de dòlars.

La resta de vendes se les han repartit principalment dues companyies, també asiàtiques: Taiwan United Microelectronics Corporation i SMIC. La primera ha ingressat un 5% més de gener a març, fins als 1.600 milions. La segona, basada en la Xina, ha disparat un 15% la seva facturació durant el trimestre, fins als 1.100 milions.

ENCARA ELS QUEDA CORDA PER ESTONA

Aquest 2021, TSMC puja poc més d'un 8%, i SMIC a prop d'un 13%, la qual cosa sembla indicar que encara tenen recorregut alcista. Cal recordar que molts experts coincideixen que la sequera de xips s'estendrà, fins almenys, al 2023. A més, SMIC acaba de pujar un 85,09% el 2020, i TSMC, un 87,68%.

Si fem un ull al seu aspecte tècnic, l'anàlisi ens diu que TSMC és encara alcista a curt i a llarg termini. A més, no s'aprecien símptomes d'esgotament en aquesta tendència que serveixin d'avís sobre un possible canvi. En el cas d'SMIC, sobre la companyia no pesa cap recomanació de vendre i, en canvi, és un clar 'comprar fort' per al consens d'experts.

Noticias relacionadas

contador