nio-es8-936x703-700x526

La pandèmia ha trepitjat els inventaris de mig món, i els xips no se'n salven. La seva escassetat és un maldecap per a companyies tecnològiques que depenen del seu subministrament per seguir fabricant maquinaris. Una d'elles és NIO, rival xinès de Tesla, que ha estat l'última a reconèixer la seva exposició a aquesta sequera global.

  • 623,31$
  • 1,09%

NIO no és l'única. Altres grans automobilístiques també han anunciat retallades de producció per adaptar-se a aquesta sequera de xips provocada per la Covid-19 i augmentada per la guerra comercial, que ha posat cap per avall la cadena de proveïdors de semiconductors, tots ells basats a Àsia.

En el cas de la xinesa, NIO va anunciar que elevava la seva capacitat de producció al febrer des dels 7.500 fins als 10.000 cotxes. Ara, la companyia reconeix que l'escassetat de xips i bateries els obliguen a tornar a l'objectiu anterior, almenys, per a aquest segon trimestre.

Per fer-nos una idea, Tesla ha tancat 2020 amb una producció anual de 250.000 cotxes a la seva gigafactoría de Xangai. Malgrat l'evident rivalitat amb els de Elon Musk, NIO segueix liderant l'oposició de les empreses emergents davant el regnat dels de Freemont.

Després de lliurar 7.225 vehicles al gener i 5.578 més, NIO se situa per sobre de rivals com Xpeng, que ha venut 2.223 cotxes al febrer, i Li Auto, que espera lliurar menys de 4.000 automòbils cada mes durant aquest primer trimestre del l'any.

Noticias relacionadas

contador