ep economiaempresas- mediamarkt iberiaaliaebayvenderproductosla plataforma de ecommerce
MEDIAMARKT - Archivo

Tot el que ens envolta és intel·ligent: els telèfons intel·ligent, les televisions intel·ligent... però poden deixar de ser-ho. Almenys, una mica. Aquest és un altre dels danys col·laterals de la crisi dels xips, la sequera dels quals ha posat en escac l'electrònica de consum, que com a resultat s'està 'atordint'.

  • 44,38$
  • 1,39%

Com no podia ser d'una altra manera per facilitar el joc de paraules, els cotxes són el primer sector que està fent marxa enrere.

Posem Nissan com a exemple. La fabricant nipona, amb base a Yokohama, ha deixat ja "centenars de vehicles" sense sistema de navegació, segons informa Bloomberg. Dodge ha deixat d'oferir al mercat les seves camionetes (o pickups) amb el seu característic mirall retrovisor intel·ligent. Fins i tot Renault ha deixat d'oferir el seu Arkana SUV amb una pantalla digital situada després del volant.

La cosa no acaba aquí. Peugeot ha tornat al velocímetre analògic en un dels seus models, i la fabricació del Silverado de General Motors també s'ha vist privada d'una d'aquestes 'features' que necessita xips per funcionar. "Els empleats de Stellantis estan buscant solucions creatives per minimitzar l'impacte en els seus vehicles", ha reconegut al mitjà una representant de la marca.

RES DE RECUPERACIÓ FINS AL 2022

"Probablement això es posarà pitjor abans de millorar, fa molt de temps que posa en marxa tota aquesta capacitat", ha alertat Stacy Rasgon, que cobreix la indústria dels semiconductors per Sanford C. Bernstein. Segons el seu informe, "milions" de vendes de cotxes es perdran aquest any per culpa d'aquesta crisi.

La sequera global de xips, o 'efecte PlayStation', com l'anomenen alguns per la també escassetat d'estoc de les consoles de nova generació, PS5 i Xbox Sèries X per culpa d'aquesta crisi, estan deixant algunes postals per al record. D'una d'elles es feien ressò en ZeroHedge, en mostrar els centenars de cotxes Ford 'encallats' a Kentucky a l'espera dels seus xips per completar el seu acoblament.

Precisament, Ford ha estat l'última gran automobilística que ha retallat les seves previsions de producció per a aquest any per culpa de la crisi de semiconductors. El conseller delegat d'Intel, Pat Gelsinger, ha reconegut recentment durant una entrevista per a la CBS que "tenim per davant un parell d'anys per poder abastir aquesta demanda en tots els sectors". Dies abans, els experts de Morgan Stanley també van datar per "ben avançat 2022" la recuperació d'aquesta sequera.

Noticias relacionadas

contador