coronaviruscartera1

Escabetxada a les places asiàtiques aquest divendres, després de l'enfonsament de més del 4% a Wall Street, que els experts indiquen que ha situat la borsa de Nova York en mode correctiu. L'expansió del coronavirus a multitud de països anticipa que el seu impacte econòmic serà major que el que s'estimava inicialment, cosa que està provocant una fugida dels inversors de la renda variable cap a actius més segurs com els bons i l'or.

  • 37.068,35
  • -2,66%

Pel que fa als parquets asiàtics, el daltabaix és també majúscul i després de diverses jornades en vermell, els índexs del Japó, el Nikkei (-3,67%) i el Topix s'han arribat a deixar un altre 4% aquesta matinada. No ha ajudat al pessimisme general la caiguda del 0,4% de les vendes minoristes nipones de gener, i això que la dada ha estat millor que la previsió d'una caiguda de l'1,1%, segons Reuters.

A la Xina continental, les borses també han notat l'impacte de la por dels inversors amb el component de Shenzhen cedint un 4,4%, el mateix que el compost de Shenzhen. El compost de Xangai (-3,70) s'ha deixat prop d'un 4%, mentre el Hang Seng d'Hong Kong ho ha fet un 2,9%.

La resta de parquets regionals han deixat caigudes de més del 3%, especialment en el Kospi de Corea del Sud, on els casos de Covid-19 superen els 2.000 i ja hi ha 13 morts. Les borses de Bombai i Singapur també sofreixen mossegades de més del 3%.

Noticias relacionadas

contador