cbpetroleo92 short1

Repsol ha destacat entre els pocs valors a l'alça en l'IBEX 35 aquest dimarts. Les accions de la companyia avancen més d'un 0,6%, als 17,35 euros, i cotitzen a prop dels màxims històrics. No obstant això, les accions de la companyia han tancat la sessió amb una caiguda del 0,2%, als 17,20 euros.

Els títols de Repsol s'han arribat a col·locar-se com els més alcistes del selectiu espanyol durant la sessió d'aquest dimarts. Des de començaments de 2018 sumen un avanç proper al 16%.

El cru referent a Europa, el Brent, es mou aquesta setmana a la zona de màxims de gairebé quatre anys

El preu del cru referent a Europa, el Brent, es mou aquesta setmana a la zona de màxims de gairebé quatre anys, des de novembre de 2014, quan cotitzava per sobre dels 85 dòlars per barril. Aquest any, s'ha revalorat a prop d'un 27%.

Per la seva banda, el barril de West Texas suma un 2,4% i supera els 75 dòlars per primera vegada també des de novembre de 2014.

Entre les raons per explicar aquesta nova pujada de l’'or negre', apareixen la proximitat de l'entrada en vigor de les sancions a l'Iran i l'acord entre el Canadà, Mèxic i els EUA per a un nou acord comercial. Mentre que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) no té previst elevar la producció a curt termini, de manera que els analistes anticipen que finalment l'oferta de cru serà més limitada, cosa que al seu torn encarirà el preu del cru.

Noticias relacionadas

contador