ep logogasolinera repsol
REPSOL

Repsol i la resta de les principals petrolieres europees pugen aquest dilluns més d'un 1% de mitjana animades pel repunt del preu del cru, que puja fins a màxims de quatre anys. Repsol rebota, a més, després de les caigudes de divendres passat motivades per la sortida de CaixaBank del seu accionariat.

  • 15,01€
  • -0,03%
  • 68,06€
  • 0,22%

Al tancament del mercat espanyol, Repsol ha pujat un 1,8% amunt, mentre que Total s'ha revalorat un 1,15%, Shell un 1,2% i BP, un 0,6%. L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) es va reunir aquest diumenge i sembla que, tot i la pressió dels Estats Units, als seus plans no hi figura, de moment, un nou increment de la producció.

El passat mes de juny, l'OPEP, liderada per l'Aràbia Saudita, va decidir incrementar la producció a instàncies de Donald Trump, preocupat per uns preus del Brent als 80 dòlars davant les sancions que ha imposat a l'Iran. Aquesta decisió va provocar un ardent debat en el si de l'OPEP ja que l'Iran, membre també del càrtel, s'oposava frontalment a aquesta increment i acusava Aràbia Saudita de 'fer el joc' a Trump.

Ara, tot i que Donald Trump ha fet públiques recents piulades que mostren la seva preocupació pels preus actuals del cru, de nou per sobre de 80 dòlars, l'OPEP ha decidit mantenir-se ferm i no intervenir en l'evolució del petroli.

El petroli Brent se situa a aquestes hores als 80,70 dòlars, marca màxims de quatre anys i supera els màxims de l'any, fixats fins ara als 80,49 dòlars. El Brent suma ara un 2,41% amunt mentre que el WT es revalora un 1,7%, fins als 71,99 dòlars.

Els experts ja parlen d'un Brent en 90 dòlars el barril a curt termini. "El seu aspecte tècnic és boníssim i, després de superar els 80,49, ara tot indica que s'anirà cap als 90 dòlars", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

En un informe publicat aquest dilluns, els analistes de Bank of America Merrill Lynch han elevat el seu preu mitjà per al Brent per 2019 des dels 75 dòlars per barril fins als 80 dòlars. Pel que fa al West Texas, BoAML ha incrementat el seu objectiu en només dos dòlars, fins als 71 dòlars. "El factor Iran pot dominar el mercat a curt termini i causar un augment del preu, però les preocupacions sobre la demanda dels països emergents podrien reaparèixer quan aquest passi", indiquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador