• Donald Trump firma aquest dimecres l'ordre per construir el mur amb Mèxic
  • Ana Botín demana una modernització del NAFTA i enteniment entre ambdos països
0cb982

Wall Street puja un 0,5% i el Dow Jones aconsegueix per primera vegada en la història superar els 20.000 punts, a l'espera que Donald Trump ferm l'ordre executiva per començar a construir un mur a la frontera amb Mèxic, tal com va prometre durant la campanya electoral.

  • 39.966,88
  • -
  • 18.609,19
  • 0,07%
  • 5.741,70
  • -

Falta per conèixer-se com es finançarà el mur i en quin període serà construït. Mèxic reconeix el dret dels EUA a construir-lo, però afirma que no el pagarà. Aquest assumpte pot suposar el primer conflicte geopolític que provoqui el nou president amb la seva política restrictiva amb la immigració.

Sobre Donald Trump i Mèxic, la presidenta de Banco Santander, Ana Botín, ha comentat en Bloomberg que tots dos països han d'entendre's a través d'una "modernització" del NAFTA (acord de lliure comerç). A més, Botí ha assenyalat que el proteccionisme "redueix el creixement" i sol provocar inflació. Sobre Mèxic, ha dit que la depreciaciòn del pes afectarà als seus resultats, encara que ha destacat que l'economia mexicana seguirà creixent. Santander compta amb importants interessos en tots dos països.

Superar la resistència dels 20.000 punts situaria al Dow Jones en 'pujada lliure', la millor situació tècnica per a qualsevol subjacent

Per la seva banda, tant l'S&P 500 com el Nasdaq van marcar aquest dimarts nous màxims històrics i aquest dimecres tornen a marcar noves cotes màximes. l'S&P 500 en 2.291 punts i el Nasdaq en 5.635 punts.

A nivell empresarial, abans de l'obertura han presentat les seves resultats empreses importants com Boeing, United Tech. i el banc State Street. El fabricant d'avions puja més del 2% després de presentar els seus comptes i lidera els guanys en el Dow Jones, seguit de Caterpillar, JP Morgan i IBM, que pugen més del 1%. En negatiu United Tech. cau un 1% en el Dow, encara que el valor més a la baixa és Verizon, que cau un 2% després dels seus fluixos resultats presentats el dimarts.

Després del tancament del mercat, serà el torn de AT&T, eBay, Qualcomm i Western Digital, entre unes altres, ja que aquesta setmana és una de les més importants pel que fa a la presentació de resultats. D'altra banda, el grup tecnològic Cisco Systems, una de les empreses més importants de comunicacions i xarxes informàtiques, ha anunciat la compra de AppDynamics per 3.700 milions de dòlars.

Per la seva banda, el petroli West Texas cau un 0,7%, fins a 52,80 dòlars, mentre l'euro puja un 0,1%, fins a 1,0734 dòlars. I la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,49%.

A nivell tècnic, el Dow Jones ha superat els seus anteriors màxims històrics, marcats el passat 6 de gener en 19.999,63 punts. Superar aquest nivell situa a aquest indicador en 'pujada lliure', la millor situació tècnica per a qualsevol subjacent.

Noticias relacionadas

contador