chinacbprotestas11

Wall Street cotitza aquest dilluns amb lleugeres pèrdues, després dels guanys de la setmana passada i mentre els inversors paren atenció a les protestes a la Xina a causa de les restriccions per frenar l'expansió de la Covid-19, que estan provocant un gran malestar entre la joventut xinesa.

  • 38.309,19
  • -

Segons algunes informacions, l'onada de protestes pot ser la més gran des de la de Tiananmen el 1989, que van acabar amb una forta repressió per part del govern comunista.

Un dels valors que més es pot veure afectat per aquesta incertesa geopolítica és Apple, que ja va tancar divendres amb descensos, davant la previsió de més retards en els lliuraments de l'iPhone 14.

En aquest sentit, Foxconn, propietari de la planta de fabricació d'Apple més gran a la Xina situada a Zhengzhou, està oferint bonus de fins a 1.800 dòlars per frenar les renúncies dels seus treballadors.

CITES PER A LA SETMANA

Entre les cites més destacades de la setmana, figura l'indicador favorit d'inflació de la Reserva Federal, ja que dijous es publicarà el deflactor del consum privat subjacent (PCE) d'octubre als Estats Units, per al qual s'espera un lleu alentiment fins a nivells del 5%.

A més, divendres es publicaran les dades d'ocupació del novembre. El consens anticipa una moderació en el ritme de creació de llocs de treball fins a uns 200.000 llocs de treball mensuals.

D'altra banda, les xifres de vendes del període d'Acció de Gràcies, que inclouen el passat Divendres negre i el Ciberdilluns d'aquest dilluns, seran importants per valorar l'evolució del consum als Estats Units.

COM GUANYAR A BORSA EL 2023?

Els experts de Goldman Sachs afirmen que hi ha un canvi material als fonaments que impulsen el mercat i que el moment actual afavoreix les accions 'value' (valor).

Això és així perquè els tipus d'interès més alts haurien de revertir algunes de les condicions que han impulsat durant la darrera dècada un dels períodes més llargs de la història en els rendiments de les accions 'growth' (creixement).

Així, Goldman destaca que el prisma correcte per invertir el 2023 és apostar per empreses que tinguin les característiques següents: dividends alts i estables, balanços sòlids i marges alts i estables.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 es troba per sobre dels 4.000 punts, cosa que obre la porta que busqui la seva resistència més rellevant a curt termini, "la mitjana de 200 sessions", que apareix a nivells de 4.120 punts.

"Molt pendents de la superació d'aquest nivell de preus, ja que suposaria el primer pas per a una millora que ens convidi a pensar fins i tot en un canvi de tendència", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

El primer nivell de suport important per a l'S&P 500 és als 3.700 punts, tot i que a curt termini l'índex pot buscar els 3.900 punts o omplir el buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 3% (74 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 3,1% (81,00 dòlars), a causa de la previsió d'un menor creixement econòmic a la Xina i una menor demanda per part del gegant asiàtic. El preu del cru ha baixat de manera molt important durant les últimes setmanes fins a mínims de gener.

L'euro s'aprecia un 0,7% (1,0467 dòlars) i l'or puja un 0,42% (1.761 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,65% i el bitcoin cedeix un 2% (16.200 dòlars).

Noticias relacionadas

contador