ep un escaparate con ropa de abrigo de un comercio que anuncia los descuentos del black friday
Eduardo Parra - Europa Press

Sembla que les primeres xifres del Divendres negre es poden considerar encoratjadores als Estats Units.

Els minoristes nord-americans van aconseguir un modest creixement durant el cap de setmana del Divendres negre. El trànsit a les botigues va pujar un 2,9% respecte al 2021, segons dades preliminars recopilades per Sensormatic Solutions i recollides per Bloomberg. Salesforce va dir que s'espera que el descompte mitjà del Black Friday sigui superior al 30%, per sobre del 28% de l'any passat i a prop de la taxa del 33% el 2019.

Reuters assenyala que els compradors nord-americans van gastar un rècord de 9.120 milions de dòlars a Internet aquest Divendres negre, segons un informe publicat dissabte. La despesa en línia va augmentar un 2,3%, assenyala Adobe Analytics, que té accés a dades que cobreixen les compres al 85% dels 100 principals detallistes d'Internet als Estats Units.

Els experts indiquen que caldrà estar atents els propers dies a les estadístiques que es publiquin sobre els primers dies de la campanya de compres nadalenques, campanya que va començar divendres passat de forma oficial amb el Divendres negre.

La seva evolució "servirà per comprovar si l'alta inflació ja està passant factura en uns consumidors que, almenys fins ara, s'han mostrat força més disposats a gastar del que en principi s'esperava", comenta Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

"Com sempre assenyalem, en aquesta època de l'any moltes cotitzades es juguen gran part dels seus resultats anuals. Una campanya de Nadal pobra o pitjor del que s'esperava comportaria la revisió a la baixa de les expectatives de resultats per a moltes companyies, cosa que al seu torn penalitzaria les seves valoracions teòriques i el comportament de les seves accions a la borsa", afegeix.

Noticias relacionadas

contador