ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo
37.903,29
  • -
  • -

Wall Street cotitza la sessió d'aquest dijous amb lleus pujades a l'espera de notícies. D'una banda, d'aquesta nova ronda d'estímuls que segueix sense arribar. Mitch McConnell, líder de la majoria de Senat nord-americà, ha rebutjat recentment la proposta de 908.000 milions de dòlars, i demana que la xifra s'acosti més als 500.000 milions si volen arribar a un acord. Els avenços, del 0,5% de mitjana, han estat suficients perquè el Dow Jones recuperi els 30.000 punts.

"No crec que ningú hagi de comptar amb aquests estímuls, i crec que la postura a seguir pels inversors és 'estaria bé que fossin aprovats, però no anem a descomptar", asseveren els experts d'Advisors Capital Management.

Sobre la vacuna, el Regne Unit s'ha convertit aquest dimecres en el primer país en autoritzar l'ús d'emergència de la candidata de Pfizer i BioNTech. Als EUA, s'espera que els seus reguladors es posicionin sobre aquesta i la vacuna de Moderna a finals de mes, cosa que obriria la possibilitat a la seva distribució abans que acabi l'any.

Fins i tot si s'aprova la seva distribució, els experts reconeixen que pot trigar mesos veure i comprovar els seus efectes en la població, a mesura que el gruix d'aquesta es vagi vacunant. Abans, cal sobreviure l'hivern, i els especialistes desconeixen quin bagatge deixarà una estació de l'any que es presenta més aspra que mai.

En l'àmbit empresarial és notícia Boeing. Les seves accions volen més d'un 7% després que Ryanair hagi tornat la confiança als avions 737 MAX en adquirir 75 nous per valor de 7.000 milions de dòlars. "Creiem fermament en aquest avió i continuarem la feina per tornar a guanyar-nos la confiança de tots els nostres clients", ha explicat Dave Calhoun, president i director executiu de Boeing.

En matèria macro, aquest dimecres la Fed va tornar a llançar una preocupant alerta al mercat, i el mal informe d'ocupació ADP, avantsala de la dada que es coneixerà aquest divendres, tampoc va ajudar a aixecar l'ànim dels inversors. A més, avui s'han conegut les peticions setmanals d'atur, que van aconseguir el nivell més baix des que es va desencadenar la pandèmia: 712.000. També s'ha conegut l'índex ISM de serveis, que s'ha situat a 55,9 el novembre, xifra que suposa que el creixement s'ha refredat durant dos mesos consecutius.

En política, la Cambra de Representants ha aprovat de forma unànime una llei que requerirà a les empreses xineses adherir-se als estàndards nord-americans si volen cotitzar a les borses del país.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX cau després d'uns mixtes PMI serveis i amb la mirada posada en l'OPEP. Finalment, a Àsia les borses han tancat en verd gràcies a la Xina, el sector serveis de la qual comença a donar mostres de creixement.

Noticias relacionadas

contador