logo-opep-organisation-des-pays-exportateurs-de-petrole

L'OPEP i Rússia són a prop d'arribar a un compromís sobre la política de subministrament de petroli per al 2021 després que les converses a principis d'aquesta setmana fracassessin, segons han informat fonts de l'OPEP+ a Reuters.

S'esperava que l'Organització de Països Exportadors de Petroli, Rússia i els seus aliats -el grup conegut com a OPEP+ - s'estenguin les actuals retallades de petroli de 7,7 milions de barrils per dia (bpd), o el 8% dels subministraments mundials, almenys fins al març.

Això, després que les esperances d'una ràpida aprovació de les vacunes contra la COVID estimulessin una pujada de la tarifa del petroli a finals de novembre i portessin diversos productors a qüestionar la necessitat de mantenir un control tan estricte de la política petroliera, com propugna el líder de l'OPEP, Aràbia Saudita.

Fonts de l'OPEP+ han dit a l'agència que Rússia, Iraq, Nigèria i els Emirats Àrabs Units han expressat fins a cert punt el seu interès en proveir al mercat amb més petroli el 2021.

"Les coses es dirigeixen cap a un compromís", ha dit un delegat de l'OPEP.

"Entenem que hi ha hagut un progrés temptatiu en les discussions entre els membres de l'OPEP+ avui i que els ministres s'estan acostant a un compromís que hauria de trencar l'estancament", assenyala la consultora Energy Aspects.

Les fonts han dit a Reuters que les opcions ara van des d'una renovació de les polítiques existents fins a la flexibilització de les retallades cada mes entre 0,5 i 1 milió de barrils per dia a partir de gener, febrer o març.

Dues fonts han afegit que l'opció preferida és una combinació d'aquestes propostes, estenent inicialment les retallades existents amb un augment gradual de la producció a partir dels mesos següents.

Noticias relacionadas

contador