ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo
28,96€
  • 0,14€
  • 0,49%

PharmaMar es reunirà amb l'FDA i Jazz Pharmaceuticals, l'empresa que comercialitza la lurbinectedina als EUA, per veure si l'organisme regulador creu que és necessari un altre assaig amb lurbinectedina després que l'estudi de fase III no complís amb els objectius.

Així ho ha assegurat aquest dijous el Chief Operating Officer de PharmaMar, Pascal Besman, durant una conferència amb analistes en què el director general de la companyia, Luis Mora, ha afirmat que creuen "fermament que la monoteràpia serà la solució per als pacients al llarg de tot el món".

Aquest dijous, PharmaMar i Jazz Pharmaceuticals, van donar a conèixer els resultats de l'estudi multicèntric i aleatori de fase III Atlantis. S'hi desprèn que no compleix l'objectiu primari preestablert de supervivència global.

"És important destacar que, tant en l'objectiu primari com en les anàlisis clau secundàries i de subgrups, els resultats van afavorir al braç de combinació amb lurbinectedina. La monoteràpia amb lurbinectedina no va ser provada en Atlantis", ha precisat la companyia en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Si bé, lurbinectedina, en l'estudi en combinació, no ha complert amb l'objectiu primari de supervivència global, els resultats generals donen suport a l'activitat i la tolerabilitat de lurbinectedina en aquesta línia de tractament. Esperem que se segueixi desenvolupant lurbinectedina en el càncer de pulmó microcític i en altres tumors, tant en monoteràpia com en combinació", ha declarat Robert Iannone, vicepresident executiu de recerca i desenvolupament de Jazz Pharmaceuticals.

"Seguim compromesos amb millorar els resultats per als pacients amb càncer de pulmó microcític metastàtic, per als quals hi ha una gran necessitat mèdica no satisfeta; seguirem avaluant la seguretat i l'eficàcia de lurbinectedina en càncer de pulmó microcític i en altres tumors. L'activitat d'aquest fàrmac en aquesta malaltia s'ha reforçat durant aquest assaig", ha afegit Luis Mora, director general de la Unitat de Negoci d'Oncologia de PharmaMar.

Noticias relacionadas

contador