ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
38.405,66
  • 470,90
  • 1,24%

Després de dues sessions de dubtes marcades per la preocupació sobre l'evolució econòmica de la Xina, després de publicar dilluns unes dades febles, els índexs asiàtics reboten aquest dimecres. En aquesta part de món, és notícia també que el Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha mantingut els tipus d'interès sense canvis malgrat les expectatives d'una pujada.

Al Japó, el Nikkei puja un 0,7% tot i les dades macro conegudes allà, que en alguns casos no han estat massa favorables. La exportacions japonesos han mostrat una caiguda en el creixement fins al 37% interanual al juliol enfront del 48,6% de juny i per sota de la previsió de consens del 39,4%.

El Xanghai avança un 0,6%, mentre que el Shenzhen suma un 0,38%. L'índex Hang Seng de Hong Kong es revalora un 0,75%.

El Kospi de Corea de Sud puja un 0,98%, mentre que a Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha mantingut pla.

L'RBNZ MANTÉ TIPUS

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha anunciat aquest dimecres que manté la seva configuració monetària sense canvis, en deixar el tipus d'interès oficial al 0,25%. Els analistes esperaven que Nova Zelanda fos la primera economia avançada d'Àsia-Pacífic en apujar els tipus d'interès a l'era de la política monetària acomodatícia.

En un comunicat, el banc central neozelandès ha dit que la decisió s'ha pres "en el context" de la imposició per part del Govern d'un tancament a tot el país. La primera ministra neozelandesa, Jacinda Ardern, ha anunciat el bloqueig dimecres després del descobriment d'un cas de Covid a Auckland.

Després de la decisió de l'RBNZ, el dòlar neozelandès ha caigut fins als 0,6931 dòlars des dels 0,696 dòlars d'ahir.

Noticias relacionadas

contador