ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
38.787,38
  • -132,88
  • -0,34%

Les borses asiàtiques s'estenen les caigudes aquest dimarts enmig de la preocupació per la situació a l'Afganistan i la inquietud per les perspectives econòmiques a la Xina després de la feble activitat que han mostrat les últimes dades publicades.

Els inversors estaran pendents avui delºl, que parlarà durant una trobada amb estudiants. A més, també seguiran amb atenció la dada de vendes al detall que es coneixerà a l'altre costat de l'Atlàntic. "Aquestes xifres han estat força difícils de predir aquest any, ja que un mes pugen i un altre baixen. Al juny s'esperava un descens del 0,5% i va acabar amb un augment del 0,6%", afirmen des de CMC Markets.

El Xangai xinès es deixa a prop d'un 2%, a l'igual que el Hang Seng de Hong Kong. El Nikkei, que ahir va cedir un 1,6%, cau lleugerament. El Kospi perd un 0,8%, similar a la borsa australiana.

Aquesta caigudes a Àsia es produeixen després dels descensos de la passada jornada, de les fortes retallades a Europa de dilluns i que Wall Street aconseguís acabar amb moviments moderats i signe mixt. Els operadors van rebre "cert sentiment positiu" de Wall Street, però també estan "prestant molta atenció a la situació a l'Afganistan", afirma Anderson Alves, expert d'ActiTrades.

Els mercats també han seguit digerint avui les males dades macro conegudes durant la passada jornada a la Xina. El Govern ha culpat les inundacions al centre de la Xina i als controls per frenar la pandèmia de la situació. Diuen els experts que, amb les autoritats xineses aparentment decidides a seguir amb la seva estratègia de Covid zero, hi ha un "creixent escepticisme" sobre la possibilitat que les dades econòmiques que es vagin coneixent durant els pròxims mesos siguin millors.

Noticias relacionadas

contador