ep un signola calle wall streetfrentela bolsavaloresnueva york
LUCAS JACKSON - Archivo
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra pèrdues superiors a l'1% després de les males dades publicades a la Xina i Alemanya, un nou exemple que les disputes relacionades amb el comerç global estan danyant les principals economies mundials. El repunt superior a l'1% registrat aquest dimarts, després que els EUA retardés els aranzels a la Xina fins al desembre, va camí de quedar en l'oblit. A més, s'ha produït la inversió de la corba de tipus entre els rendiments dels bons americans a 2 i 10 anys, cosa que anticipa recessió per a l'economia nord-americana.

Els inversors es mantenen nerviosos, ja que la guerra comercial entre els EUA i la Xina està començant a impactar en l'economia mundial. A la Xina, les dades oficials publicades dimecres han mostrat que la producció industrial es va desaccelerar al 4,8% el juliol respecte a l'any anterior, marcant mínims de 17 anys.

A això, s'hi suma la disminució del 0,1% en el PIB d'Alemanya, cosa que apunta que la major economia de la zona euro pot patir una recessió aquest any.

POLÍTICA MONETÀRIA

Els futurs de la Fed donen a prop d'un 60% de possibilitats que els tipus se situïn per sota del nivell de l'1,5% després de la primera reunió de 2020 del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC), enfront del rang d'entre el 2,00% i el 2,25% en què es troben actualment.

No obstant això, aquest percentatge del 60% ha baixat des del 75% després de la publicació de les dades d'inflació de juliol als EUA (els preus han repuntat més del que s'esperava) i el retard en l'aplicació d'aranzels per part dels EUA a Xina al mes de desembre.

Després d'un repunt dels preus per sobre del que s'esperava, els experts de Pantheon Macroeconomics assenyalen que "en circumstàncies normals, això provocaria una pujada de tipus de la Reserva Federal, però la guerra comercial ho ha canviat tot". Per això, esperen una baixada de tipus el setembre, encara que afegeixen que més retallades de tipus només es produiran "si l'economia es desploma".

La FedWatch Tool del Chicago Mercantile Exchange Group (CME), dona un 100% de possibilitats que l'autoritat monetària nord-americana torni a abaixar els tipus el setembre i concedeixen un 10% al fet que la revisió arribi a mig punt percentual (anteriorment a les dades d'inflació atorgaven un 30% a aquesta possibilitat).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el panorama empresarial, la detallista Macy's cau en picat després de publicar resultats trimestrals per sota del que s'esperava i retallar la seva previsió anual de beneficis. A més, We Co, matriu de WeWork, ha sol·licitat formalment la seva sortida a borsa.

Al mercat de deute, és a punt de produir-se la inversió de la corba de tipus entre les dues principals referències seguides pel mercat. El rendiment del bo a 2 anys cau fins a l'1,6%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys també se situa a l'1,6%.

A més, l'euro s'aprecia un 0,04%, fins als 1,1175 dòlars, mentre el petroli West Texas cau amb força un 2,8%, fins als 55,50 dòlars.

contador