donald-trump-xi-jinping 20190807163213
REUTERS/Kevin Lamarque
38.460,92
  • -
  • -

Els Estats Units i la Xina reprendran el diàleg sobre les seves negociacions comercials en les dues pròximes setmanes, segons han filtrat fonts de l'Administració Trump a diversos mitjans nord-americans. A més, s'ha retardat fins a desembre l'entrada en vigor d'alguns aranzels que tenia previst imposar els EUA a productes xinesos a primers de setembre, segons ha confirmat l'oficina del representant comercial dels Estats Units en un comunicat.

L'Administració Trump tenia la intenció d'aplicar, a partir de l'1 de setembre, aranzels addicionals del 10% a importacions xineses valorades en 300.000 milions de dòlars.

La United States Trade Representative (USTR) ha assenyalat que alguns d'aquests aranzels sí entraran en vigor, tal com va anunciar el president Trump. No obstant això, també ha explicat que "certs productes s'estan eliminant de la llista de tarifes en funció de la salut, la seguretat, la seguretat nacional i altres factors i no s'enfrontaran aranzels addicionals del 10%".

La USTR també ha confirmat que els aranzels del 10% s'endarreriran fins al 15 de desembre per "certs articles" com "telèfons mòbils, ordinadors portàtils, consoles de videojocs, certes joguines, monitors d'ordinador i certs articles de calçat i roba".

El representant comercial, Robert Lighnizer, al costat del secretari del Tresor, Steven Mnuchin; han entaulat noves converses telefòniques amb Liu He, principal negociador per part del govern xinès. Aquest acostament de postures ha estat molt ben rebut per les borses mundials, que han augmentat els seus guanys de manera considerable després de la notícia.

"La renda variable ha pujat amb la notícia, ja que la perllongada guerra comercial ha estat el major factor negatiu que ha afectat les accions. La part de les exempcions aranzelàries que enfronta el consumidor ha impulsat el sector tecnològic, especialment a empreses com Apple", ha comentat Alfonso Esparza, analista d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador