ep economiaipc- ccoo dicelas alzas salariales superanla inflacionpide derogar aspectosreforma laboral
EUROPA PRESS - Archivo

La taxa d'inflació interanual dels EUA es va situar el passat mes de juliol en l'1,8%, dues dècimes per sobre de la lectura de l'1,6% registrada el mes anterior i del 1,7% esperat pel mercat. S'aproxima així a l'objectiu d'estabilitat del 2% de la Reserva Federal, que el passat 31 de juliol va decidir retallar els tipus d'interès en un quart de punt, fins a un rang objectiu d'entre el 2% i el 2,25%, el seu primera baixada des del 2008 i amb les expectatives d'una nova retallada al setembre.

En excloure del càlcul l'evolució dels preus de l'energia i dels aliments frescos, la taxa d'inflació subjacent es va situar el juliol al 2,2%, una dècima per sobre de la dada de juny i de la previsió del consens.

El preu dels aliments es va encarir un 1,8% interanual el juliol, mentre que l'energia es va abaratir un 2%. En comparació amb el mes anterior, els preus van pujar el juliol un 0,3%, després de dos mesos consecutius pujant un 0,1%, ha informat el Departament de Treball.

El principal factor que explica aquesta pujada mensual dels preus als EUA resideix en l'encariment de la gasolina, el subíndex va registrar un repunt del 2,5% el juliol, després de baixar un 3,6% el juny.

Noticias relacionadas

contador