inversorcb22

L'IBEX 35 tanca una setmana de consolidació de nivells. El selectiu espanyol amb prou feines s'ha mogut durant les últimes jornades, però ha acabat la sessió d'aquest divendres, això sí, amb caigudes de l'1,42% i sense possibilitat d'arribar als 8.100 punts que va aconseguir superar fins dijous, en tancar als 8.037,4 sencers.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Enagás ha rebut una dura retallada de recomanació de JP Morgan i ha acabat amb caigudes del 2,1%. No obstant això, Amadeus (-4,31%) i Mapfre (-4,1%) han estat els valors més baixistes de la sessió, ja que han caigut més d'un 4%. A la banda positiva s'ha col·locat Siemens Gamesa, que ha pujat un 3,62%.

Tot això quan arriba l'última 'quàdruple hora bruixa de l'any', el venciment trimestral d'opcions i futurs sobre accions i índexs. Es tracta d'un dia especial, en què els inversors es posicionen per als propers tres mesos.

Per això, el volum de contractació en els futurs augmenta significativament durant les sessions prèvies, a causa fonamentalment del 'rolo' de les posicions obertes cap al següent venciment.

A nivell econòmic, el Banc d'Espanya (BdE) ha assenyalat l'alarmant "pèrdua d'empenta de la recuperació" econòmica espanyola, amb una "notòria" moderació del seu PIB durant el quart trimestre pels rebrots i les restriccions. Davant d'aquest escenari, l'organisme preveu que l'economia del país retrocedeixi un 0,8% en aquesta recta final de l'any.

A Àsia, el Banc del Japó ha estès sis mesos el seu programa especial destinat a alleujar les pressions financeres corporatives per la pandèmia de coronavirus. No obstant això, les borses asiàtiques han tancat amb caigudes davant l'augment de casos del coronavirus en certs països de la regió, cosa que ha afectat la confiança dels inversors.

Sobre la pandèmia de coronavirus, la COVID-19 segueix el seu imparable extensió per Europa i els Estats Units. Malgrat l'arribada de les vacunes (l'FDA nord-americana ja ha aprovat la de Moderna), el virus amenaça de provocar més restriccions i pèrdues econòmiques durant els mesos d'hivern.

D'altra banda, continuen les negociacions entre la Unió Europea i el Regne Unit per evitar un Brexit dur abans de final d'any.

A nivell estratègic, Bolsamanía publica que BlackRock s'oblida d'Europa per 2021 i aposta per la Xina i Wall Street. El fons d'inversió més important del món considera que la renda variable europea, al costat de la japonesa, és molt menys interessant actualment que la nord-americana i, sobretot, la xinesa i la d'altres països asiàtics emergents.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "es manté cotitzant per sobre dels 8.000 punts, cosa que que sembla una consolidació lateral a l'espera de l'aparició d'un senyal de fortalesa", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía. Segons aquest expert, el senyal alcista consisteix en la superació de la resistència dels 8.322 punts, màxims de principis de desembre, "cosa que ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.683 punts".

Pel costat dels suports, cal vigilar el seu comportament als 7.978 punts. "Si abandonés aquest nivell de preus, podríem veure una extensió de les caigudes fins al nivell dels 7.783 punts", conclou aquest expert.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,5%, fins als 51,21 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,14% i es canvia a 1,2250 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,2%, fins als 1.885 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al +0,02%, després de marcar mínims històrics negatius fa uns dies al -0,02%.

Noticias relacionadas

contador