ep imagen de placas solares energias renovables
GENERALITAT VALENCIANA

Posar-se verds. Estem acostumats que els polítics ho facin, però no en el bon sentit de l'expressió. L'onada renovable ha arribat per quedar-se, i aquests són els sectors en què has d'invertir per guanyar en borsa per terra, mar i aire, segons UBS.

"Les companyies que estiguin del costat bo davant del canvi climàtic i redueixin la seva petjada de carboni estaran més ben posicionades per esquivar els riscos, afrontar una regulació més estricta i mantenir la seva reputació", assegura Solita Marcelli, directora d'inversió d'UBS Global Wealth Management per les Amèriques, durant la seva última compareixença davant els mitjans.

"Aquestes empreses que emergeixin com a líders en el desenvolupament de solucions contra els desafiaments climàtics poden realment oferir un creixement a llarg termini, ja que creiem que la sostenibilitat anirà guanyant protagonisme en el portfoli dels inversors", argumenta. Però, ¿per on començar?

SALUT

L'entitat suïssa suggereix invertir en empreses que ofereixin tractaments per a malalties derivades del canvi climàtic, tant des del punt de vista farmacològic com el dels dispositius mèdics. En aquest sentit, UBS recorda que la contaminació de l'aire és la quarta major causa de morts a tot el món.

ENERGIA

La humanitat corre el perill de quedar-se 'sense piles'. Les reserves de recursos naturals, com el petroli, s'estan esgotant, de manera que els inversors s'haurien de fixar en empreses amb solucions d'eficiència energètica i en companyies renovables.

Des d'UBS també assenyalen com companyies a tenir en compte aquelles que formin part del transport elèctric, com les fabricants de cotxes com Tesla o Volkswagen, entre d'altres. El banc d'inversió suís projecta que, per 2040, el 100% del parc de cotxes serà elèctric.

TERRA

La terra és, només després de l'energia, la segona major font d'emissions a tot el món. Una de les àrees clau per invertir en aquest sector és la de l'agricultura intel·ligent, com les granges verticals. Una altra, la d'empreses que produeixin aliments 'plant-based', com la popular Beyond Meat.

AIGUA

L'agricultura ja es 'menja' el 70% de l'aigua potable al món. I això sense tenir en compte el risc de superpoblació i la industrialització dels mercats emergents, entre d'altres problemes que posen en escac un dels recursos més escassos. UBS estima que la mida del mercat de l'aigua va ser de 655.000 milions de dòlars el 2020... i el que li queda per créixer.

Noticias relacionadas

contador